Menu Zavřít

Pozvánky 9

1. 6. 2012
Autor: Euro.cz

Společnost

OD 26. LEDNA DO 20. DUBNA

Middle East Europe Výstava Middle East Europe v pražském Centru současného umění DOX prezentuje díla evropských umělců reagující na blízkovýchodní konflikt v přímé konfrontaci s pracemi jejich palestinských a izraelských kolegů. Zároveň projekt demonstruje historickou i současnou provázanost Evropy a Blízkého východu. Součástí expozice je doprovodný program filmových projekcí Příliš blízký východ a konference, na níž vystoupí palestinští, izraelští a evropští umělci, společně s mírovými aktivisty a odborníky na tento region. Záměrem konference je kriticky vyhodnotit způsoby, jimiž konflikt ovlivňují média, a ukázat možné dopady umění zabývajícího se touto problematikou.
===== OD 24. ÚNORA DO 31. BŘEZNA =====
Kovářovi žáci
Výstava Kovářovi žáci s podtitulem Historie zlínské VŠUP 1959–2011 navazuje na loňskou výstavu Momenty a momentky, která se konala ve Zlíně v galerii Photogether při příležitosti stěhování dvou ateliérů designu do Prahy. Etapa působení detašovaných ateliérů VŠUP skončila a nedávno uzavřená historie vybízí k hledání stop, které škola, její absolventi a pedagogové za více než půlstoletí zanechali. Cílem výstavy je seznámit návštěvníky prostřednictvím prací absolventů a pedagogů s počátky průmyslového designu a sepětím školy s dobovým sochařstvím. Představuje také f

OD 29. ÚNORA DO 4. BŘEZNA 2012

Veletrh úspor energií 2012
Ve dnech 29. února až 4. března se v hornorakouském Welsu koná další ročník Veletrhu úspor energií (Energiesparmesse). Veletrh je určen nejenom příznivcům úspor energií a obnovitelných zdrojů energie, nýbrž všem, kdo plánují stavět či rekonstruovat, měnit způsob vytápění, zařizovat interiér nebo zakládat zahradu. Na akci, která je zároveň největším stavebním veletrhem v Rakousku a jedním z největších veletrhů v Evropě, lze nalézt expozici pasivních domů, výstavu úsporných elektrospotřebičů i ekologické dopravní prostředky. V areálu se od 1. do 3. března koná ještě výstava stavebního softwaru.

3. BŘEZNA

Ladovské vepřové hody
Ve velkopopovickém pivovaru chystají již potřetí Ladovské vepřové hody. Milovníci dobrého piva a jídla mohou v sobotu 3. března 2012 ve Velkých Popovicích ochutnat jedenáct tradičních zabijačkových pochoutek. Zapít je bude možné jedenáctistupňovým kozlem.

OD 3. BŘEZNA

Jarní Mizuno Running Cup 2012
Pro příznivce zdravého pohybu se v sobotu 3. března 2012 koná první ze série jarních běžeckých závodů Mizuno Running Cup 2012. 26. ročník závodu Palestra Kbelská 10 bude tradičně rozdělen do několika kategorií. Desetikilometrová trať je připravena pro všechny věkové kategorie, pět kilometrů pro ženy a mladistvé od 15 do 19 let a dvoukilometrový okruh pro děti do 15 let. V rámci jarních závodů Mizuno Running Cup 2012 je dále možno absolvovat 10. března Pečeckou desítku, 25. dubna Pardubickou devítku nebo 29. dubna Jablonecký běh Do pohody.

BRAND24

OD 5. BŘEZNA

Barokní podvečery
Collegium Marianum, přední soubor tzv. poučené interpretace staré hudby, jehož uměleckou vedoucí je flétnistka Jana Semerádová, zve 5. března své příznivce do Míčovny Pražského hradu. Odehraje zde Královský koncert v Sanssouci, který bude nejen oslavou interpretačního umění krále Fridricha II. Velikého, ale také holdem vysoké kvalitě hudební produkce u dvora v Berlíně a v Sanssouci.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).