Menu Zavřít

Pozitivní zprávy

7. 11. 2007
Autor: Euro.cz

Krátké zprávy

Šance i pro středoškoláky

Společnost Microsoft zahájila již šestý ročník mezinárodního studentského klání Imagine Cup. Tématem letošního ročníku je životní prostředí: Představte si svět, ve kterém technologie přinášejí trvale udržitelné životní prostředí. Studenti starší šestnácti let mohou v šesti vypsaných kategoriích sami definovat svůj pohled na životní prostředí a postoupit až do celosvětového finále a získat finanční odměny ve výši 170 000 amerických dolarů. Především však mohou rozšířit své odborné i jazykové schopnosti.

Makléři chválí kurz

Společnost Mexx Reality nabízí kurz pro budoucí realitní makléře. Jak říká Milan Švihla, který má celý projekt na starosti, o účast v kurzu pro začínající realitní makléře je mimořádný zájem. Vzdělávací program Mexx Academy trvá dva měsíce, během nichž účastníci získají všechny znalosti potřebné a důležité pro práci realitního makléře. V průběhu druhého měsíce si pod dohledem zkušeného lektora již vyzkouší realizaci prvních vlastních případů.

Čtyřicet milionů párů bot

Moderní tradice výroby sportovní obuvi ve Skutči slaví úspěch. Světlo světa spatřil 40miliontý pár zimní sportovní obuvi značky Botas. Jedná se o jednu z novinek společnosti - hokejový komplet Energy 351. Vyrobených 40 milionů párů by vystačilo k obutí všech obyvatel České republiky, Slovenska, Maďarska a Rakouska včetně seniorů a kojenců a ještě by dost bot zbylo na pravidelné přezouvání. Seřazeno za sebou do řady by těch 40 milionů párů vytvořilo řadu dlouhou přibližně 25 600 kilometrů, kdybychom je vyskládali vedle sebe, zabraly by plochu velkou asi jako 343,5 fotbalového hřiště. Hlavní město Praha by se na takovou plochu vešlo přibližně pětkrát.

BRAND24

Strojaři bojují s tabákem

Česká strojírenská společnost Kasper Kovo se vydala na cestu aktivní ochrany zdraví svých zaměstnanců i návštěvníků firmy a zakázala kouření ve všech svých objektech a dopravních prostředcích. Vedení společnosti tento krok odůvodňuje především skutečností, že kouření je prokazatelně životu nebezpečné a zvyšuje riziko nemocnosti.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).