Menu Zavřít

Pošta rozjíždí soutěže

12. 5. 2005
Autor: Euro.cz

Vozové parky

BRAND24

PRAHA (bor) - Automobilky se v Česku mohou začít předhánět o nejlukrativnější zakázku pro významného fleetového zákazníka. Česká pošta se totiž rozhodla investovat v následujících třech letech podle předběžných odhadů více než 678 milionů korun do nákupu nových vozů. Během měsíce plánuje vyhlásit několik tendrů celkem na 1361 vozidel.
S vítěznými dodavateli chce pošta uzavřít smlouvy ještě před koncem letošního roku. „Důvodem nákupu je obnova vozového parku a jeho nezbytný rozvoj v souvislosti s povinností plošného doručování balíkových zásilek, kterou České poště ukládá novela zákona o poštovních službách,“ uvedl mluvčí společnosti Ladislav Vančura.
Největší podíl na přírůstku do vozového parku pošty budou mít dodávky. Vítěz jedné soutěže by měl získat smlouvu na prodej 150 lehkých dodávek s opcí na dalších 450 za přibližně 160 milionů korun, ve druhém tendru pošta vybere dodavatele 261 dodávek s opcí na 130 dalších vozů za zhruba 190 milionů korun. Kromě toho Česká pošta nakoupí 204 automobilů s naftovými motory na přepravu zboží za 197 milionů korun a 51 vozů pro silné zatížení za 84,6 milionu. Přes čtyřicet milionů hodlá podnik investovat do nákupu 115 vozů kombi.
Pošta v současnosti disponuje 3834 automobily. Ročně najedou více než 93 milionů kilometrů (zhruba 24 tisíc každý z nich), přičemž jejich průměrné stáří přesahuje šest let.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).