Menu Zavřít

Posiluje v leasingu

28. 12. 2005
Autor: Euro.cz

Czech Credit Bureau

BRAND24

PRAHA (tos) - O dvě leasingové společnosti se rozrostla databáze Nebankovního registru klientských informací (NRKI). Smlouvy o zpracování údajů v nebankovním registru podepsal Renault Leasing CZ a D.S. Leasing. Počet členů se tak rozrostl na deset. „V současnosti jednáme s dalšími deseti leasingovými a splátkovými společnostmi o jejich přistoupení do NRKI během prvního čtvrtletí roku 2006,“ řekl Petr Kučera, předseda představenstva a výkonný ředitel společnosti CCB - Czech Credit Bureau, jež pro registr zajišťuje služby spojené s provozem.
NRKI, který funguje od června 2005. Registr obsahuje nejen negativní, ale také pozitivní informace o platební morálce a bonitě klientů leasingových či splátkových společností. Nebankovní registr navíc jedná s mobilními a dalšími telekomunikačními operátory a s energetickými společnostmi o možnosti jejich vstupu do NRKI a o recipročním využívání pouze negativních informací.
V současnosti je ve finální fázi příprava sdílení dat mezi NRKI a Bankovním registrem klientských informací (BRKI). Členskými společnostmi BRKI a NRKI je již nyní pokryto celkem devadesát pět procent bankovního, devadesát procent leasingového a polovina splátkového trhu.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).