Menu Zavřít

Posila z oboru

16. 12. 2005
Autor: Euro.cz

RPG Industries

BRAND24

PRAHA (foj) - Společnost RPG Industries posiluje vedení. Novým členem představenstva s odpovědností za obchod divize zaměřené na těžební činnost bude od března příštího roku Julian Derek Thornton.
Thornton v současnosti působí na postu viceprezidenta jihoamerické divize společnosti Anglo Americans, Anglo Coal for South America. Generální ředitel RPG Industries Tomáš Šabatka vysvětlil, že si Thorntona vybral do svého týmu především kvůli jeho zkušenostem a detailním znalostem podnikání v těžebním průmyslu. „Pro skupinu bude rozhodně významnou posilou. Předpokládáme, že z pozice Coal Business Chief Operating Oficer se Thorton zapojí i do dalších plánovaných projektů, které budou zaměřeny na těžbu uhlí ve východní Evropě,” zdůvodnil své rozhodnutí Šabatka.
Thornton mimo jiné působil dva roky ve funkci viceprezidenta společnosti Anglo Coal, kde byl odpovědný za trhy v jižní Americe. V těžebním průmyslu působil i na předchozí pozici. Tehdy z funkce Chief Operating Officer řídil silnou těžařskou společnost Carbones del Cerrejon LLC se sídlem v Kolumbii, jejímž třetinovým vlastníkem je již zmíněný koncern Anglo American.
RPG Industries ovládá v tuzemsku mimo jiné těžební skupinu OKD.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).