Menu Zavřít

POSEZENÍ V LUXUSU

4. 1. 2002
Autor: Euro.cz

bez podtitulku

BRAND24

PRAHA (han) - Na trhu se již objevují nejen exkluzivní vozy, ale také luxusní dětské autosedačky. Nabízet je začal německý výrobce Concord. Nová řada pod názvem Concord X-line obsahuje všechny věkové kategorie do dvanácti let. Výrobce uvádí, že od běžných sedaček se jeho výrobky odlišují výběrem materiálů, propracovanějším polstrováním a především přídavnými bezpečnostními prvky. Sedačky byly údajně vyvinuty ve spolupráci s německým autoklubem ADAC a na základě připomínek odborníků z časopisu Auto-moto sport.
Zvýšení bezpečnosti se týká hlavně zvýšené ochrany proti bočnímu nárazu u modelu Lift pro, který je určen dětem od tří do dvanácti let. Tato sedačka je na rozdíl od běžných výrobků vybavena speciální opěrkou zad s posuvnou polstrovanou opěrkou. Výsledky crash testů říkají, že dokáže značně snížit riziko poranění hlavy. Cena sedaček řady X-line se pohybuje pd dvou do čtyř tisíc korun.
Firma Concord patří mezi pět největších evropských výrobců dětských autosedaček a v Německu pokrývá zhruba 30 procent trhu.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).