Menu Zavřít

POŘÁD PRÝ NEPOSLOUCHÁ

14. 8. 2001
Autor: Euro.cz

Napster

REDWOODCITY (Reuters, WSJ) – Americké nahrávací společnosti minulý týden znovu obvinily Napster, že porušuje rozhodnutí federálního soudu a neblokuje stahování nahrávek prostřednictvím svých stránek. „Veškeré nahrávky, které jsme na seznamu Napsteru předali, lze dál volně stahovat, prohlašuje šéfka Americké asociace nahrávacího průmyslu (RIAA) Hilary Rosenová. Proto se také firmy z RIAA obrátily znovu na soud.

Šéf Napsteru Hank Barry však veškerá obvinění ze strany RIAA odmítá a tvrdí, že za tři týdny od rozhodnutí soudu se podařilo zablokovat 275 tisíc jednotlivých skladeb, což představuje více než 1,6 milionu souborů. Prohlásil, že lépe už stahování zabránit v tomto okamžiku nelze. Počet souborů, které lze sdílet, podle Berryho poklesl o šedesát procent z 370 milionů na 160 milionů.

CONTENT24

U soudu by se případ Napster měl znovu řešit příští týden. Lidé z Napsteru doufají, že se jim podaří přežít do června, kdy hodlají spustit placenou službu na stahování hudby z internetu spolu s Bertelsmannem.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).