Menu Zavřít

Poprvé za hranice Česka

2. 3. 2007
Autor: Euro.cz

Sekyra Group

BRAND24

S prvním projektem vstupuje na Slovensko tuzemská realitní skupina Sekyra Group. Za zhruba 1,2 miliardy slovenských korun zahájí na jaře v západní části Bratislavy - konkrétně v Mlynské dolině, kde sídlila Slovenská televize - výstavbu polyfunkčního komplexu Cubicon. Během dvou let by mělo na ploše 8,5 tisíce metrů čtverečních vyrůst obchodní centrum a soubor budov se 175 byty.
V přízemí obchodního centra, nazvaného Galéria Cubicon, má být restaurace a supermarket. Obchody budou v přízemí i v prvním patře, druhé podlaží je určeno sportu, fitnessu a oddechovým aktivitám. Nákupní galerie bude tvořit otevřené atrium.
Navazující bytové domy mají společně vytvořit vnitroblok, který developer vyhradil pro rekreační aktivity. Komplex rozčlení terasy, balkony, lodžie a zimní zahrady. Nejmenší byt má velikost 48 metrů čtverečních, největší zahrnuje plochu 157 metrů čtverečních, přičemž ceny rezidencí se pohybují od zhruba 2,8 do 11,6 milionu slovenských korun včetně DPH. Projekt navrhla Architektonická kancelária G&D.
Sekyra Group je další ze společností aktivních na českém realitním trhu, která se snaží trvale zabydlet u sousedů. Nemovitostní projekty na Slovensku již uskutečňují nebo plánují společnosti Finep, Skanska či Geosan Group. Naposledy novou aktivitu ohlásila Orco Property Group, jež koupila pivovar Stein poblíž bratislavského centra. Areál o rozloze 1,6 hektaru přemění v bytový komplex s provozovnami služeb; zvažován je i hotel.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).