Menu Zavřít

Poprvé do logistiky

27. 10. 2006
Autor: Euro.cz

Hochtief Development

BRAND24

Německá společnost Hochtief Development se až dosud věnovala v České republice pouze výstavbě administrativních objektů. Pro svůj historicky první logistický projekt s názvem Cargoport si vybrala lokalitu v blízkosti ruzyňského letiště. Skladovací areál vyroste na západním okraji Prahy u sjezdu Jeneč/Dobrovíz na nově budované rychlostní komunikaci R6. Společnost, jež disponuje pozemky o velikosti 38 hektarů, předpokládá, že zastaví plochu o velikosti zhruba 129 tisíc metrů čtverečních. Součástí areálu bude i nová železniční vlečka napojená na železniční trať. Firma již obdržela územní rozhodnutí. Dalším krokem je získání stavebního povolení pro první fázi projektu, která zahrnuje výstavbu čtyř hal. Tuto etapu má firma v úmyslu dokončit v průběhu roku 2008.
Segment nemovitostního trhu, do něhož Hochtief Development vstupuje, zažívá v posledních letech boom. Investice do logistických parků však realitní odborníci stále považují za poměrně bezpečné. Trh se skladovacími prostory se začal v Česku rozvíjet později než trh s maloobchodními a kancelářskými plochami. Míra neobsazenosti logistických ploch se v letošním roce pohybuje pod pěti procenty (u kanceláří dosahuje zhruba deseti procent), přičemž analytici označují za zdravé číslo pět až sedm procent.
Hochtief Development Czech Republic působí v tuzemsku od roku 1997. Firma začala výstavbou kancelářského komplexu Hadovka Office Park. Následovala administrativní centra Technopark v Praze 5 a Trianon na Praze 4. V těsné blízkosti sídla České televize na Kavčích horách v Praze 4 nyní firma připravuje rozsáhlý administrativní areál a rezidenční komplex.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).