Menu Zavřít

Pomohly inteligentní budovy

31. 3. 2006
Autor: Euro.cz

Schneider Electric

BRAND24

PRAHA (foj) - Společnosti Schneider Electric se loni v České republice dařilo. Firma zde meziročně navýšila svůj zisk o 264 procent na 111 milionů korun oproti 42 milionům korun v roce 2004. Celkové tržby společnosti v Česku dosáhly úrovně 3,373 miliardy korun, což je o 5,7 procenta více v porovnání s rokem 2004, kdy tržby dosáhly 3,19 miliardy korun. Loňské výsledky hospodaření společnosti jsou neauditované.
Firmě se dařilo především na trhu domovních elektroinstalací a rozvodů nízkého napětí. V oblasti automatizace a řízení firma dosáhla devítiprocentního nárůstu obratu. V segmentu technologií inteligentních budov, kam spadá především měření a regulace vytápění, vzduchotechniky, klimatizace či osvětlení, kamerové systémy a systémy pro přenos dat, Schneider Electric získal zakázky na projektech například House Praha a komerční centrum City Olomouc. Vedení firmy odhaduje v oblasti technologií inteligentních budov další až dvacetiprocentní potenciál růstu trhu.
K vysokým tržbám firmy v Česku významně přispěl výrobní závod Schneider Electric v jihočeském Písku. Do rozšíření továrny společnost v posledních letech investovala přes 200 milionů korun.Meziroční nárůst exportu elektromechanických přístrojů vyrobených v Písku vzrostl o osmnáct procent.
Nadnárodní koncern Schneider Electric zaměstnává ve 130 zemích zhruba 88 tisíc pracovníků. Skupina loni prodala zboží za 11,7 miliardy eur.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).