Menu Zavřít

Polské dělení

2. 10. 2003
Autor: Euro.cz

PVT

PRAHA (hns) - Na dvě firmy se v příštím roce rozdělí společnost PVT, kterou definitivně ovládlo konsorcium složené z podniků Prokom Software, Middle European Investment a J&T. Uvedl to šéf polského Prokomu Ryszard Krauze. Jeho firma převezme kontrolu nad částí zabývající se systémovou integrací, finanční investoři získají většinu nemovitostí a neprovozní finanční majetek.
Rozdělení začne vytvořením dvou divizí v rámci PVT, k němuž by mělo dojít do konce letošního roku. Součástí jedné z nich bude První certifikační autorita, Počítačová řešení SW PRO a PVT Slovakia. Druhá divize bude zahrnovat správu nemovitostí PVT a neprovozních finančních prostředků. Zařadí se do ní rovněž další dcery českého integrátora RM-Systém, DOS Praha a podíl ve společnosti C-Mobil. „PVT může na základě tržních nájmů využívat veškerý majetek, který bude potřebovat. Čtyřicítku nemovitostí PVT však držet nehodláme. Chceme je co nejdříve prodat nějakému institucionálnímu investorovi,“ prohlásil pro týdeník EURO jednatel J&T Daniel Křetínský.
Na mimořádné valné hromadě, svolané na 29. října, se rozhodne o změně stanov a složení statutárních orgánů PVT. „Navrhnu současnému generálnímu řediteli Jiřímu Fabiánovi, aby nadále firmu vedl. Oceňuji totiž jeho podíl na dosavadním dobrém výkonu společnosti,“ prohlásil Ryszard Krauze. Dalšími členy nového představenstva by se za Prokom měl stát vedoucí manažer akvizice PVT Andre Spark a vedoucí odboru řízení zahraničních akvizic polského podniku Marian Pijarsky. Značku PVT hodlá Prokom zachovat. Logo by se však mělo částečně proměnit, aby symbolizovalo příslušnost ke skupině. „Propojení považujeme za velkou výzvu. Dokud nedosáhneme očekávaných synergických efektů, nebudeme pokračovat v další expanzi,“ dodal Krauze s tím, že to bude trvat šest až dvanáct měsíců. K rozhodnutí o dalších akvizicích dojde až po tomto období, ale Krauze tvrdí, že v této otázce hodlá být spíše konzervativní.

BRAND24

Noví majitelé
(podíly ve společnosti PVT, v procentech)
Prokom Software 25,00
Middle Europe Investment 35,82
J&T a Henbury Finance 36,25
Drobní akcionáři * 2,93
Pozn. * = dopočet do 100 procent
Pramen: PVT

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).