Menu Zavřít

POJIŠŤOVACÍ KONCENTRÁT

19. 7. 2001
Autor: Euro.cz

Norwich Union a CGU

Dvě britské pojišťovny - Norwich Union a CGU - minulé pondělí oznámily, že mají v úmyslu fúzovat a vytvořit pojišťovací skupinu s tržní kapitalizací kolem 31 miliard eur a s 320 miliardami eur spravovaných aktiv.

Obrat vznikajícího pojišťovacího gigantu s názvem CGNU by měl ročně dosáhnout 32,5 miliardy eur. S těmito tržbami se CGNU stane největší všeobecnou pojišťovnou v Británii a druhou největší životní pojišťovnou po britské Prudential Pl c. V evropském měřítku životních pojišťoven obsadí páté místo. Evropě zatím dominují francouzská skupina Axa, německá Allianz a italská Generali.

BRAND24

„Většina britských bank a pojišťoven se většinou orientuje na anglosaské země a na Asii, ale CGU očividně vsadila na evropskou kartu, prohlásil analytik společnosti Merrill Lynch. Sjednanou fúzí rovných však zanikne asi pět tisíc z celke m 73 tisíc pracovních míst. Dohoda představuje nové kolo konsolidace britských finančních institucí poté, co National Westminster Bank byla pohlcena svým rivalem Royal Bank of Scotland. Samotná CGU byla vytvořena v roce 1998 fúzí Commercial Union a General Accident.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).