Menu Zavřít

POHODA V LÁZNÍCH

25. 7. 2001
Autor: Euro.cz

Reprezentační saka měnila majitele

BRAND24

Česká část velké mezinárodní soutěže Peugeot Chalenge Cup vyvrcholila první červencovou sobotu na golfovém hřišti v Mariánských Lázních. Do mezinárodního finále Peugeot Challenge Cup 2000, které se hraje druhý zářijový týden v pařížském Disneylandu, postoupili vítězové Stanislav Kopejtko z Golf Clubu Mariánské Lázně a Jana Veselá z Golf Clubu Erpet Praha. „Tento turnaj se hraje v osmnácti zemích a účastní se ho kolem padesáti tisíc hráčů, což je obdivuhodné. U nás má také svůj zvuk, vždyť se na něj hrají kvalifikace a sportovní úroveň je slušná, pochvaloval si po soutěži prezident české golfové federace Hanuš Goldscheider.
„K pořádání golfových turnajů nás vede tradice, vždyť před více než sedmdesáti lety Jean–Pierre Peugeot vytvořil první golfové hřiště ve Francii. Bylo to v Sochaux. Kromě toho jsme přesvědčeni, že férová hra, kterou golf podporuje, a naše značka jdou ideálně dohromady, řekl Eric Albano, obchodní ředitel Peugeotu Česká republika.
„Máme radost, že se náš turnaj stal natolik uznávaným, že se na něj musí hrát kvalifikace. Letos jsme měli kvalifikace dvě, v Mariánských Lázních a v Šilheřovicích. Do národního finále postoupilo devadesát golfistů z těchto kvalifikací, pětatřicet hráčů bylo pozvaných přímo společností Peugeot. Byli to naši spolupracovníci a obchodní přátelé, vysvětlil postupový systém Albano. „Na celém světě se turnaj hraje v osmnácti zemích a sedmačtyřiceti klubech ve Francii a účastní se ho více než padesát tisíc amatérů. Turnaj se hraje také ve státech, jako jsou Kamerun, Senegal, Pobřeží slonoviny, Egypt, Keňa a další, takže je vidět, že má opravdu světový věhlas, dodal spokojeně Albano. Ocenil také organizaci turnaje i jeho sportovní výsledky.
Při večerním vyhlašování cen odevzdali loňští vítězi tohoto turnaje vítězům letošním černá saka s českou vlajkou jako symbol reprezentace České republiky. „Rád bych poděkoval Jendovi Bendovi, osobnímu trenéru Oldovi Nechanickému a také dalším členům klubu za to, jak skvěle mne včera večer na tento turnaj připravili v irské hospodě, řekl po vyhlášení výsledků již v reprezentačním saku Stanislav Kopejtko. „Hřiště bylo skvěle připraveno, počasí se vydařilo na jedničku a já jsem hrál také dobře, takže z toho nakonec vyšel skvělý výsledek, mám opravdu radost, zářil vítěz.
„Měli jsme dobrou partu a vcelku se nám dařilo. Žena skončila na druhém místě ve své kategorii, což hovoří samo za sebe. Obdivovali jsme také perfektní navigaci pro hráče, podle směrovek jsme snadno trefili, pochvaloval si také další účastník národního finále Vlastimil Hokr. Jedi–ným z koncesionářů aut Peugeot v Česku, který hraje golf, je Jaroslav Průcha z Plzně. „Poprvé jsem se s golfem blíže seznámil loni na tomto turnaji a od té doby mě to natolik chytlo, že jsem začal hrát. Je úžasné, jakou má tento turnaj úroveň, řekl Jaroslav Průcha.
Spokojený byl v Mariánských Lázních také výkonný ředitel CAC leasing Milan Gerža. Golf ho láká zejména tím, že po celotýdenním shonu může v klidu relaxovat v krásné přírodě. „Nezanedbatelné je ovšem také to, že na golfu se dobře obchodně jedná. Partneři jsou totiž odpočinutí, mají daleko lepší náladu, a proto jsou k jednáním vstřícnější. Navíc si hráči mezi sebou tykají a to je k nezaplacení. Kontakty získané na golfu otevírají i ty dveře, které by za normálních okolností zůstaly zavřené, říká Gerža.
Na turnaji Peugeot Challenge Cup 2000 hrál podruhé od doby, kdy získal zelenou kartu, a díky svému výkonu získal hendikep. „Na golfu mě baví, že ho mohu hrát dlouho a navíc s kýmkoli chci. Kdybych šel například na tenis s profesionálem, tak si ani jeden z nás nezahraje. Kdežto u golfu díky systému hendikepů je můj výkon souměřitelný s každým, vysvětluje Gerža. „Navíc když hraji na takovém hřišti, jako je v Mariánských Lázních, tak mě uklidňuje ta krásná příroda všude kolem a motivuje mě ke zlepšování. Je sice pravda, že golf je finančně náročnější sport, ale pokud je začínající hráč rozumný, tak se dá základní vybavení pořídit za slušné ceny. Prvotní investice je tak do dvaceti tisíc korun, a pokud to dotyčného baví, tak si peníze na hrací poplatky a další věci našetří, dodává Gerža.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).