Menu Zavřít

Podesáté za deset

23. 5. 2003
Autor: Euro.cz

Živnobanka Czech Open

BRAND24

PRAHA (oh) – V účast nejlepších českých hráčů a nejslibnějších světových tenisových nadějí doufají organizátoři největšího českého tenisového turnaje současnosti Živnobanka Czech Open. První týden v červnu se dvaatřicet tenistů a šestnáct deblových dvojic utká v Prostějově o odměny v celkové hodnotě 125 tisíc dolarů. Celkové náklady na desátý ročník turnaje se podle pořádající firmy TK Plus vyšplhají na deset milionů korun.
Prostějovské klání se po krachu turnaje v Praze na Štvanici stalo největším mužským turnajem v zemi a neoficiálním mezinárodním mistrovstvím České republiky. Turnaj se hraje v době, kdy v Paříži probíhá druhý týden jednoho ze čtyř grandslamů, organizátoři tak čekají, kteří hráči v Paříži vypadnou v prvních čtyřech kolech. „Naším cílem je přivést do Prostějova nejlepší české hráče a největší světové tenisové naděje. Jistým omezením je nařízení ATP, že se nemůžou našeho turnaje nemohou zúčastnit hráči z první desítky žebříčku,“ říká Miroslav Černošek z TK Plus. Pořadatelé tak čekají, zda na pařížském turnaji nebudou „úspěšní“ dva nejlepší Češi současnosti Jiří Novák a Radek Štěpánek.
Titulárním partnerem prostějovského turnaje je již několik let Živnostenská banka, letošní ročník chce její staronový ředitel Jiří Kunert využít k marketingové podpoře plánované expanze (více viz strana 38). „Rádi bychom zlepšili svou pozici na Moravě, kde zatím není Živnobanka moc silná,“ řekl Kunert týdeníku EURO. Na podporu turnaje prý banka vyčlenila sumu, která se pohybuje kolem 150 tisíc dolarů.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).