Menu Zavřít

Počítač na dálku

8. 9. 2006
Autor: Euro.cz

Siemens/BITel

BRAND24

PRAHA (oh) – Společnosti Siemens Business Services (SBS) a BITel začaly v německém Bielefeldu testovat službu, která umožňuje prohlížet internetové stránky, vyřizovat e-maily,či zpracovávat texty a fotografie, aniž by uživatel služby musel mít vlastní počítač. Základem je pracovní stanice, jakási obdoba set-top boxů pro příjem internetové televize (IPTV), kterou uživatel připojí ke své telefonní přípojce a společně s monitorem, klávesnicí a myší funguje obdobně jako klasický stolní počítač. Pracovní stanice se prostřednictvím telefonní linky připojí k hlavnímu počítači v datovém středisku poskytovatele služby, která přidělí uživateli soukromý paměťový prostor a zároveň se stará o programové vybavení zákazníka, jak si sám objedná a navolí.
„Obavy z pořízení počítače a zejména jeho údržby mají převážně starší lidé. Komu by se také chtělo provádět instalaci složitých antivirových programů a firewallů, když chce jen posílat e-maily svým nejbližším? Proto hodláme našim zákazníkům nabídnout čistě uživatelskou službu a nechat takovéto věci na nás a našem řešení, které všechno poskytuje z jednoho místa,“ vysvětluje Alfred Kercher, výkonný ředitel společnosti BITel.
Měsíční poplatek 49 eur zahrnuje pronájem veškerého hardwaru, tedy počítačového vybavení, údržbu softwaru a připojení k internetu. Zároveň nabídka zahrnuje školení pro jednotlivé programy a telefonní linku pro řešení případných problémů. SBS a BITel hodlají po ukončení testovacího provozu, které je naplánováno na konec listopadu, službu vyhodnotit a v případě úspěšné odezvy na pilotním trhu rozšířit její prodej po celém Německu. Radka Vymlátilová z české pobočky SBS týdeníku EURO řekla, že firma prozatím neuvažuje, že by podobnou službu nabídla českým zákazníkům. „V tuto chvíli nevedeme žádná jednání, která by směřovala k provozování této služby v České republice,“ řekla Vymlátilová.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).