Menu Zavřít

Po parku byty

19. 2. 2004
Autor: Euro.cz

Heitman, Engel General Developers

BRAND24

PRAHA (men) - Americká finanční společnost Heitman založila s izraelskou firmou Engel General Developers joint venture s kapitálem 240 milionů eur, necelých osm miliard korun. Zaměří se na výstavbu a prodej více než pěti tisíc bytů v Česku, Maďarsku a Polsku. V soukromém rezidenčním sektoru je americko-izraelský joint venture doposud největší investicí ve střední Evropě.
„Investice do výstavby domů běžně přinášejí atraktivní poměr rizika a zisku,“ tvrdí Christopher Merrill, výkonný ředitel společnosti Heitman‘s International Private Equity Group.
Zkušenosti s výstavbou domů a bytů mají Američané již ze Spojených států. V posledních letech zde dokončili přibližně 17 tisíc bytů za 2,4 miliardy dolarů. V regionu střední a východní Evropy působí Heitman od poloviny devadesátých let. Zájem Američanů doposud směřoval hlavně na nákup logistických parků. Poslední takovouto transakci uzavřela společnost koncem minulého roku, kdy koupila logistický park Rudná. Izraelská firma Engel General Developers se zabývá developmentem rezidenčních projektů v Praze a v Budapešti.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).