Menu Zavřít

Plíživá fúze pokračuje

14. 2. 2002
Autor: Euro.cz

Minerálky

BRAND24

KARLOVY VARY, PRAHA (ČTK, jpš) – Společnost Karlovarské minerální vody již nepřímo ovládá 80 procent domácího trhu minerálek. V závěru loňského roku totiž získala stoprocentní podíl ve firmě Poděbradka, která je třetím největším výrobcem minerálek v zemi. Zároveň drží téměř 35 procent Hanácké Kyselky (prostřednictvím firmy DK Invest), jíž patří druhá příčka na českém trhu. Majetkové podíly KMV uvádí agentura Čekia v databázi Ariadna.
KMV se již podílejí na řízení Poděbradky a Hanácké Kyselky, aniž vyčkaly na rozhodnutí antimonopolního úřadu k navrhované fúzi firem. Jejich sloučení úřad loni na podzim zamítl. KMV se ale proti verdiktu odvolaly. Odvolací řízení zatím nebylo ukončeno, sdělil mluvčí Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže Kristián Chalupa.
Michal Donath, který karlovarský podnik mediálně zastupuje, se zatím nechce k celé věci vyjadřovat. „Dokud antimonopolní úřad ve věci definitivně nerozhodne, nebudeme to jakkoliv komentovat,“ reagoval na dotaz týdeníku EURO.
Majitel KMV, nizozemská firma Ronaldsay, drží i významný podíl trhu stolních vod. Je totiž majoritním vlastníkem společnosti HBSW, která je producentem Dobré vody. Rozhodujícím akcionářem Ronaldsay je předseda představenstva KMV Antonio Pasquale.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).