Menu Zavřít

Perry se vrátil

25. 5. 2005
Autor: Euro.cz

Creamerová vyhrála před maturitou

BRAND24

Kenny Perry sice v roce 2003 na turnaji Bank of America Colonial ze série PGA Tour zvítězil, ale slávu mu ukradla Annika Sörenstamová, která se tehdy stala po 58 letech první ženou soupeřící s muži na PGA Tour. Zájem médií byl na straně Švédky. Letos hráli v Hoganově aleji pouze muži a Perry si mohl vítězství doslova vychutnat. Do finálového kola totiž startoval s náskokem sedmi ran a jen děsivý propadák ho mohl připravit o triumf. Ten se však nekonal a on si po zásluze připsal deváté vítězství v kariéře.
David Howell nemá při rozehrávkách na PGA European Tour štěstí. Mladý Angličan se na turnaji Nissan Irish Open dostal do play-off podruhé za sebou a podruhé neuspěl. Již na první dodatečné jamce jej přehrál Stephen Dodd, který zasunul s přehledem na berdík, zatímco Howell skončil v roughu. Vítěz zaznamenal druhý triumf na evropském okruhu v kariéře.
Druhou nejmladší vítězkou na LPGA Tour se stala osmnáctiletá Paula Creamerová, když nenašla přemožitelku na turnaji Sybase Classic. Mladší byla pouze Marlene Haggeová v roce 1952 na Sarasota Open, které bylo v den triumfu 18 let a čtrnáct dní. Creamerové však bude devatenáct let již 5. srpna. Nadcházející maturantka zvítězila díky třem birdíkům na posledních pěti jamkách a především pětimetrovému proměněnému birdiepatu na na závěrečné jamce, a o jedinou ránu tak předstihla dvojici pronásledovatelek.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).