Menu Zavřít

Peníze z Ruska

24. 3. 2006
Autor: Euro.cz

Císařské lázně

DT24

KARLOVY VARY (mtc) - Historická chlouba Karlových Varů Císařské lázně by se mohla dočkat rekonstrukce a znovuotevření. Budova je státem chráněnou památkou, jenže stát ani město nemají na její opravu prostředky. Jednatel společnosti Západní přístav Sergey Yerypalov nabídl, že výměnou za dlouhodobý pronájem by do objektu Císařských lázní investoval tři čtvrtě miliardy korun. Svůj projekt představil zastupitelům města minulý čtvrtek.
Yerypalov počítá kromě obnovy balneologie se širším využitím budovy. Měly by v ní být pořádány koncerty a výstavy, v přízemí by mohly být kavárna a restaurace a v dalších dvou patrech ubytovací kapacity apartmánového typu pro byznys klientelu. Vedle starého lázeňského objektu navrhuje vystavět jeden menší, který by přemostil říčku Teplou a skryl parkoviště pro padesát automobilů, bazén, fitness centrum a koncertní sál.
Stoprocentním vlastníkem firmy Západní přístav je švýcarská akciová společnosti SM Trade. Za ní stojí několik fyzických osob z Ruska, kteří budou podle Yerypalova karlovarským zastupitelům představeni, pokud se pro jejich projekt rozhodnou.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).