Pavillon

26. června 2017, 00:00 - Klára Donathová
26. června 2017, 00:00

Krásné místo, dobré jídlo a skvělá obsluha Pavillon najdete uprostřed parku Koliště, v replice bílé funkcionalistické budovy s výraznými červenými okny. Krásný dům na krásném místě, který je předurčený k něčemu výjimečnému. V zimě spatříte u restaurace kluziště, od jara zas příjemnou zahrádku. Pavillon tu v aktuální podobě funguje od roku 2012, kdy se sem přestěhoval tým restaurace U Kastelána v čele s šéfkuchařem Michalem Göthem. Ten už několik let vede kuchyni restaurace Miura v Čeladné, kterou rovněž najdete v tomto žebříčku, a na jeho místě ho vystřídal mladý nadějný šéfkuchař Jan Kaplan.

Kaplan se nebojí moderní asijské kuchyně ani české klasiky.

Tradiční postupy tu střídají ty velmi současné a můžete zde tak ochutnat od všeho trochu včetně s rozmyslem vybraných vín. Na špatné jídlo jsme tu nenarazili, je naopak složité vybrat si mezi vším dobrým, co sezonní menu nabízí. Mají rovněž zajímavou nabídku obědů, takže pokud se rozhodnete ve všední den odměnit něčím trochu výjimečným, je Pavillon jistě dobrá volba. I během obědů ale můžete vybírat ze stálé nabídky.

Přestože tu velmi dobře vaří, a je jedno, jestli si vyberete králíka nebo krevety, za největší devízu Pavillonu považuji obsluhu. Na tak profesionální, informovanou a zároveň milou a nenucenou narazíte málokde. Žádné nestandardní přání není problém a ta běžná pomalu ani nemusíte vyslovit.

Koncem března představila restaurace nové jarní menu, na kterém najdete třeba variaci z jarního kuřátka s lehce zauzenou bramborovou kaší, kousky nádivky, pestem z medvědího česneku a silnou kuřecí šťávou. Jedná se v podstatě o dětské domácí jídlo v tom nejlepším slova smyslu. Na nedělní oběd jako stvořené. K jaru patří i jehněčí, a tak můžete vyzkoušet měkké, dorůžova propečené jehněčí kotletky v bio kvalitě s fazolemi borlotti a opět perfektně připravenou omáčkou. Omáčky jsou silnou stránkou podniku, o tom už jsme se přesvědčili několikrát. Ostatně umějí tu i klasickou svíčkovou, těžko tu sáhnete vedle.

Osobně mě baví ještě místní sorbety a zmrzliny ať v netradičních příchutích, jako je topinambur nebo tymián, nebo ty běžnější, jako je limeta či krvavý pomeranč. Výrazná chuť a skvělá textura je společná všem. Pokud se do vás nevejde celý talířový dezert, dejte si alespoň kopeček zmrzliny, ať je váš zážitek kompletní.

Pavillon ? Jezuitská 6, Brno ? t: 541 213 497 ? e: info@restaurant-pavillon.cz ? www.restaurant-pavillon.cz ? šéfkuchař: Jan Kaplan


Sdílení

Líbí se Vám tento článek?
Sdílejte ho

Hodnocení

Zaujala Vás tato zpráva?
Ohodnoťte ji

Loading

Děkujeme za Vaše hodnocení

Čtěte také

Komentáře

Finance
Budou Vánoce, a tak utrácíme. Budeme mít peníze i po svátcích?
Jak se daní příjmy v invalidním důchodu?
Převod dovolené z roku 2018 do nového roku
Jak se mění zálohy na zdravotním a sociálním u OSVČ a OBZP v roce 2019?
Nechat se zaměstnat, nebo zaměstnávat?
Auta
Basový koncert: Svezli jsme se legendární lokomotivou t 478…
Výměna řidičáku v roce 2018: Sto tisíc lidí si ještě průkaz nevyměnilo
Polygon BMW u Sokolova: Víme vůbec, co za naši půlmiliardu dostaneme? (komentář)
Porsche 718 T sází na manuál, mechanický samosvor a absenci multimediálního systému
Třicítkou ke snížení emisí? Nesmysl, vzkazuje ministerstvo německým městům
Technologie
Nová verze standardu pamětí HBM2. Je rychlejší a s kapacitou až 24 GB na jeden čip
Co s podezřelým programem? Spustíte ho izolovaně díky Windows Sandbox
VirtualBox 6.0 zlepšuje škálování, nepoužijete ho už ale na 32bitových systémech
Twitter už zase zobrazuje příspěvky od nejnovějšího nahoře. Zatím jen na iOS
AMD vydalo velkou aktualizaci ovladačů pro Radeony. Streaming do mobilů a další novinky
Hry pro příležitostné hráče