Pavillon

26. června, 00:00 - Klára Donathová
26. června, 00:00

Krásné místo, dobré jídlo a skvělá obsluha Pavillon najdete uprostřed parku Koliště, v replice bílé funkcionalistické budovy s výraznými červenými okny. Krásný dům na krásném místě, který je předurčený k něčemu výjimečnému. V zimě spatříte u restaurace kluziště, od jara zas příjemnou zahrádku. Pavillon tu v aktuální podobě funguje od roku 2012, kdy se sem přestěhoval tým restaurace U Kastelána v čele s šéfkuchařem Michalem Göthem. Ten už několik let vede kuchyni restaurace Miura v Čeladné, kterou rovněž najdete v tomto žebříčku, a na jeho místě ho vystřídal mladý nadějný šéfkuchař Jan Kaplan.

Kaplan se nebojí moderní asijské kuchyně ani české klasiky.

Tradiční postupy tu střídají ty velmi současné a můžete zde tak ochutnat od všeho trochu včetně s rozmyslem vybraných vín. Na špatné jídlo jsme tu nenarazili, je naopak složité vybrat si mezi vším dobrým, co sezonní menu nabízí. Mají rovněž zajímavou nabídku obědů, takže pokud se rozhodnete ve všední den odměnit něčím trochu výjimečným, je Pavillon jistě dobrá volba. I během obědů ale můžete vybírat ze stálé nabídky.

Přestože tu velmi dobře vaří, a je jedno, jestli si vyberete králíka nebo krevety, za největší devízu Pavillonu považuji obsluhu. Na tak profesionální, informovanou a zároveň milou a nenucenou narazíte málokde. Žádné nestandardní přání není problém a ta běžná pomalu ani nemusíte vyslovit.

Koncem března představila restaurace nové jarní menu, na kterém najdete třeba variaci z jarního kuřátka s lehce zauzenou bramborovou kaší, kousky nádivky, pestem z medvědího česneku a silnou kuřecí šťávou. Jedná se v podstatě o dětské domácí jídlo v tom nejlepším slova smyslu. Na nedělní oběd jako stvořené. K jaru patří i jehněčí, a tak můžete vyzkoušet měkké, dorůžova propečené jehněčí kotletky v bio kvalitě s fazolemi borlotti a opět perfektně připravenou omáčkou. Omáčky jsou silnou stránkou podniku, o tom už jsme se přesvědčili několikrát. Ostatně umějí tu i klasickou svíčkovou, těžko tu sáhnete vedle.

Osobně mě baví ještě místní sorbety a zmrzliny ať v netradičních příchutích, jako je topinambur nebo tymián, nebo ty běžnější, jako je limeta či krvavý pomeranč. Výrazná chuť a skvělá textura je společná všem. Pokud se do vás nevejde celý talířový dezert, dejte si alespoň kopeček zmrzliny, ať je váš zážitek kompletní.

Pavillon ? Jezuitská 6, Brno ? t: 541 213 497 ? e: info@restaurant-pavillon.cz ? www.restaurant-pavillon.cz ? šéfkuchař: Jan Kaplan

Hodnocení

Zaujala Vás tato zpráva?
Ohodnoťte ji

Loading

Děkujeme za Vaše hodnocení

Komentáře

Mohlo by vás zajímat

Finance
Přímá volba prezidenta ČR
Z e-shopu přivezli rozbité zboží?
4 nejznámější kryptoměnové burzy současnosti
Když končí platnost řidičského průkazu...
Black friday je tu! Nakupte snadno, rychle a bez nervů
Auta
Seat dále navýší výkon Leonu Cupra. Příští rok dorazí…
Muzeum Citroën prodává část své sbírky. Jsou to samá krásná a zajímavá auta
Honda chystá na rok 2022 elektromobil, který se nabije za 15 minut
Kdo se stane evropským autem roku? SUV mají největší šanci, protože jich je většina
Kvíz: Poznáte auto jen podle předního světla?
Technologie
Další šikovná externí grafika s malými rozměry. Uvnitř je přitom desktopová GTX 1060
První týden s Android Pay: 90 % plateb mobilem provedli muži
EA byla příliš nenasytná. Některé země mikrotransakce ve hrách označují za formu gamblingu
Velký přehled slev na Černý pátek 2017 (průběžně aktualizováno)
Už i zdroje se vyrábí speciálně pro těžbu kryptoměn. FSP uvádí 2000W model pro 16 grafik
Hry pro příležitostné hráče
Zavřít