Pavillon

26. června 2017, 00:00 - Klára Donathová
26. června 2017, 00:00

Krásné místo, dobré jídlo a skvělá obsluha Pavillon najdete uprostřed parku Koliště, v replice bílé funkcionalistické budovy s výraznými červenými okny. Krásný dům na krásném místě, který je předurčený k něčemu výjimečnému. V zimě spatříte u restaurace kluziště, od jara zas příjemnou zahrádku. Pavillon tu v aktuální podobě funguje od roku 2012, kdy se sem přestěhoval tým restaurace U Kastelána v čele s šéfkuchařem Michalem Göthem. Ten už několik let vede kuchyni restaurace Miura v Čeladné, kterou rovněž najdete v tomto žebříčku, a na jeho místě ho vystřídal mladý nadějný šéfkuchař Jan Kaplan.

Kaplan se nebojí moderní asijské kuchyně ani české klasiky.

Tradiční postupy tu střídají ty velmi současné a můžete zde tak ochutnat od všeho trochu včetně s rozmyslem vybraných vín. Na špatné jídlo jsme tu nenarazili, je naopak složité vybrat si mezi vším dobrým, co sezonní menu nabízí. Mají rovněž zajímavou nabídku obědů, takže pokud se rozhodnete ve všední den odměnit něčím trochu výjimečným, je Pavillon jistě dobrá volba. I během obědů ale můžete vybírat ze stálé nabídky.

Přestože tu velmi dobře vaří, a je jedno, jestli si vyberete králíka nebo krevety, za největší devízu Pavillonu považuji obsluhu. Na tak profesionální, informovanou a zároveň milou a nenucenou narazíte málokde. Žádné nestandardní přání není problém a ta běžná pomalu ani nemusíte vyslovit.

Koncem března představila restaurace nové jarní menu, na kterém najdete třeba variaci z jarního kuřátka s lehce zauzenou bramborovou kaší, kousky nádivky, pestem z medvědího česneku a silnou kuřecí šťávou. Jedná se v podstatě o dětské domácí jídlo v tom nejlepším slova smyslu. Na nedělní oběd jako stvořené. K jaru patří i jehněčí, a tak můžete vyzkoušet měkké, dorůžova propečené jehněčí kotletky v bio kvalitě s fazolemi borlotti a opět perfektně připravenou omáčkou. Omáčky jsou silnou stránkou podniku, o tom už jsme se přesvědčili několikrát. Ostatně umějí tu i klasickou svíčkovou, těžko tu sáhnete vedle.

Osobně mě baví ještě místní sorbety a zmrzliny ať v netradičních příchutích, jako je topinambur nebo tymián, nebo ty běžnější, jako je limeta či krvavý pomeranč. Výrazná chuť a skvělá textura je společná všem. Pokud se do vás nevejde celý talířový dezert, dejte si alespoň kopeček zmrzliny, ať je váš zážitek kompletní.

Pavillon ? Jezuitská 6, Brno ? t: 541 213 497 ? e: info@restaurant-pavillon.cz ? www.restaurant-pavillon.cz ? šéfkuchař: Jan Kaplan


Sdílení

Líbí se Vám tento článek?
Sdílejte ho

Hodnocení

Zaujala Vás tato zpráva?
Ohodnoťte ji

Loading

Děkujeme za Vaše hodnocení

Čtěte také

Komentáře

Mohlo by vás zajímat

Finance
Co si pojistit před cestou do zahraničí?
Šmejdi v energetice lákají do aukcí nebo na dárky. Lidé platí tisíce korun
Otec dětí odmítá platit výživné. Co můžete dělat?
6 zásadních rozdílů mezi předčasným důchodem a předdůchodem
Kolik peněz si vyděláte, až odjedete na dovolenou?
Auta
Cena za rychlost: Kde dostanete nejlepší čas 0-100 km/h za…
Tatra 700: Poslední osobní Tatrovka byla ve své době nejrychlejším českým autem
Aféra Dieselgate: Německé úřady zadržely šéfa automobilky Audi
Nové Suzuki Jimny je takový malý a levný Mercedes-Benz třídy G
Pět vozů značky Škoda, ze kterých budou dobré a spolehlivé ojetiny
Technologie
AMD: APU budou mít nové ovladače méně často, aktualizace jen jednou za tři měsíce
Proč kopačky Lionela Messiho vypadají na různých televizorech jinak?
Zprávy pro Android přináší posílání SMS z počítače a snadné kopírování bezpečnostních kódů
Microsoft je s April Updatem spokojený, takže opatrnější řízená distribuce končí
Konference mDevCamp 2018 propojila vývojářskou komunitu a nabídla přes 20 přednášek [report]
Hry pro příležitostné hráče