Menu Zavřít

PARTNER NA OBZORU

31. 7. 2001
Autor: Euro.cz

Lachema

Rozšíření představenstva z pěti na šest členů schválila mimořádná valná hromada brněnské a. s. Lachema. Do představenstva delegovala výměnou Lothara Vogela a na post šestého člena zvolila Wolfganga Ehrlicha, nyní generálního ředitele Lapharm GmbH, dceřiné společnosti Lachemy v Německu.

„Oba reprezentují budoucího strategického partnera Lachemy, řekl novinářům bez bližších podrobností zástupce Crédit Lyonnais Roman Drhovský.

Banka drží v brněnském podniku 48,23 procenta majetku a svůj podíl hodlá v nejbližší době přenechat novému vlastníku. Ten má zajistit mimo jiné finanční stabilitu a zlepšit průnik na trhy v Evropě. Drhovský odmítl sdělit termín transakce i potvrdit údaje, že novým strategickým partnerem Lachemy by mohl být Lapharm.

Vzhledem k dosud otevřenému auditu odmítá vedení společnosti uvést i předběžné výsledky loňského hospodaření. V tiskové zprávě konstatuje pouze desetiprocentní propad prodeje v důsledku krize v Rusku a letošní plán tržeb 1, 24 miliardy korun.

BRAND24

Podle informací ČTK uzavřela loni v listopadu americká společnost Xechem International Inc. s brněnskou společností dohodu o vzájemné výměně exkluzivních práv na výrobu a prodej léků proti rakovině. Vedle Crédit Lyonnais Bank vlastni l k 20. dubnu podíl 18,65 procenta v Lachemě C. H. Chem a 18,43 procenta II. Epic Holding.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).