Menu Zavřít

PAKT S IBM

8. 8. 2001
Autor: Euro.cz

Lucent

MURRAY HILL (Reuters) – Americký výrobce telekomunikačního zařízení Lucent Technologies uzavřel smlouvu se společností International Business Machines (IBM). Výrobce počítačů tak bude moci poskytovatelům služeb a korporacím nabízet datové, bezdrátové a optické produkty Lucentu.

Dohoda, která by měla mezinárodně vstoupit v platnost v několika příštích týdnech, výrazně zvýší globální působnost Lucentu. Tržby obou společností by se v příštích dvou letech měly zvýšit o několik stovek milionů dolarů. Podmínky dohody však společnosti neoznámily.

BRAND24

„Zákazníci stále více hledají partnery, kteří by jim pomohli rozmístit ucelená, srozumitelná, na služby orientovaná řešení při zachování kvality, spolehlivosti a rychlosti, řekl ředitel pro aliance u IBM Global Services Carlos da Fonte. Lucent bude nabízet bezdrátové, datové a optické produkty pro služby, jakými jsou virtuální privátní sítě či sítě přenášející po internetu hlas. IBM bude zase přispívat k elektronickému obchodování, s ním spojené infrastruktuře a k řešením týkajícím se řízení obchodu. Jednání o chystané fúzi mezi Lucentem a francouzským výrobcem telekomunikačních zařízení Alcatel skončilo v noci na 30. května neúspěchem. Lucent se totiž vzepřel návrhu, že by se měl nechat převzít, a za přijatelnou považoval pouze variantu, že by jednání skončilo fúzí rovných.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).