Menu Zavřít

Padouch, nebo hrdina?

19. 4. 2006
Autor: Euro.cz

„Pokud jste skutečně egoistický parchant, tohle je něco pro vás.“

BRAND24

Někdy je lepší být pár let pozadu. Aspoň se můžeme připravit na to, co přijde. Ve Spojených státech se opět trochu hlasitěji mluví o sportovně užitkových automobilech. Koncern General Motors se totiž v rámci své reklamní kampaně na nový Chevrolet Tahoe spojil s veleúspěšným televizním projektem Donalda Trumpa „The Apprentice“ a vytvořil webové stránky.
Trumpův pořad hledá SuperStar mezi manažery, nyní se zúžil na pátrání po marketingových online hvězdách. Ti z několika desítek předtočených třívteřinových sekvencí mohou sestavit spot a doprovodit ho některou z nabízených melodií a textem. Vítězům GM neslibuje kariéru, jen lístky na baseball a podobně. První výsledky však ukázaly, že Američané nestojí ani tak o baseball, jako o informování svých spoluobčanů o ničivém vlivu Chevroletu Tahoe na planetu Zemi. A to zhruba ve stylu „Pokud jste skutečně egoistický parchant, tohle je něco pro vás“.
Také ve Velké Británii se hovoří o terénních automobilech. Organizace výrobců a obchodníků s automobily počátkem dubna reagovala na nejnovější správu Greenpeace, která se soustředila na kritiku předmětných vozů s pohonem všech kol. Organizace upozornila, že v Británii se emise oxidu uhličitého u nových automobilů snížily od roku 1997 o téměř jedenáct procent, množství téhož plynu produkovaného terénními vozy pokleslo o sedmnáct procent. Je osvěžující zjistit, že se rozbroje kolem terénních automobilů mají šanci dostat i do fáze dialogu.
Do Česka až na pár osamocených výkřiků zatím vlna nenávisti ke sportovně užitkovým vozům nedospěla. Zato počátkem dubna obsadilo Špindlerův Mlýn Audi se svou prezentací nového Q7. Navíc už v té době registrovalo české zastoupení přes 350 závazných objednávek, což v segmentu terénních automobilů představuje v tuzemsku rekord. Příjemné nebylo pouze to, že se žádní aktivisté nesnažili přivazovat ke Q7 ani zapalovat stan pro pozvané hosty. Sympatické je hlavně české mlčení svědčící o tom, že soudnost ještě zcela ze světa nezmizela. Snad to není tím, že jsme pozadu. Možná že naopak máme náskok.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).