Menu Zavřít

OSVĚDČENÝ ŠÉF SE VRÁTIL

24. 7. 2001
Autor: Euro.cz

Přemysl Svora

PRAHA – Autor a vydavatel bulvárních knih Přemysl Svora usedl již podruhé do křesla šéfredaktora ekonomického týdeníku Profit. Svora (33) pochází z Moravy, od dětství však žil na Slovensku a v Bratislavě vystudoval Střední elektrotechnickou školu.

Novinářskou dráhu zahájil ve slovenském deníku SME. V roce 1993 působil jako slovenský zpravodaj Českého deníku, poté se přestěhoval do Prahy a nastoupil do Lidových novin. Následovala funkce vedoucího vydání v televizi Nova, kde se zviditelnil jako šéf týmu, který přinesl záběry z pobytu prezidenta Václava Havla v nemocnici v Londýnské ulici. Po krátkém působení v hlavní kanceláři ODS zasedl poprvé do šéfredaktorského křesla v Profitu. Odešel z něj v dubnu 1999, aby připravil nový společensko–bulvární týdeník Pres, který však měl vzhledem k nezájmu čtenářů jepičí život.

BRAND24

Letos v únoru vyhrál Svora soud o spoluautorství své první kontroverzní knihy Sedm týdnů, které otřásly Hradem. Za tuto knihu Svoru žalovali manželé Havlovi, žalobu však stáhli. V červenci loňského roku pokřtil premiér Zeman další Svorovo dílko Moc nemocných.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).