Menu Zavřít

ODSTRANĚNÝ LIKVIDÁTOR

3. 8. 2001
Autor: Euro.cz

Harvardský průmyslový holding

Tuzemská pravá ruka finančního eskamotéra Viktora Koženého - Boris Vostrý - odchází po několika letech z postu likvidátora Harvardského průmyslového holdingu. Valná hromada totiž minulý týden Vostrého odvolala a nahradila ho právníkem Michalem Pacovským.

Podle některých kuloárových informací souvisí změna na postu klíčového muže holdingu s dalším opouštěním aktivit Koženého v České republice. Tomu by odpovídaly i nedávné personální výměny v doz orčí radě holdigu či v Harvardské burzovní společnosti. Padesátiletý Pacovský byl podle svých slov zvolením překvapen, dostal souhlas 51 procent hlasů, i když nedůvěra v post nového likvidátora ze strany některých akcionářů trvá. Pacovský však popřel spekulace o tom, že byl ve spojení s ne chvalně proslulými společnostmi, jako Královéhradecká Brokerská, vytunelovaný fond Trend nebo zkrachovalá banka Skala.

BRAND24

Pro akcionáře valná hromada žádnou další novinku nepřinesla. Odstoupivší likvidátor Vostrý potvrdil, že peníze z likvidačního zůstatku, které měly být Koženým vyplaceny do konce tohoto roku (600 korun na akcii) zatím nebudou kvůli problémům Koženého investic v Ázerbájdžánu. Valná hromada ale rozhodla o tom, že likvidátor musí jednat o dalším prodloužení splatnosti směnek, na které je výplata vázána. Jeden z drobných akcionářů po valné hromadě uvedl, že nyní jsou možné dva postup y likvidace holdingu. Za prvé jednání s ázerbájdžánskou vládou, protože Kožený váže výplatu na privatizaci v této zemi. Druhou možností je pak žaloba a soudní vymáhání pohledávek.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).