Menu Zavřít

Od 30. dubna do 6. května

30. 5. 2012
Autor: Euro.cz

kalendárium

PONDĚLÍ 30. DUBNA
Dubnová inflace
Eurostat zveřejní odhad vývoje inflace za měsíc duben v eurozóně a čtvrtletní přehled vývoje v jednotlivých sektorech ekonomiky v zemích Evropské unie, v tomto případě za čtvrtý kvartál 2011.

Integrace Romů
Eurokomisaři Viviane Redingová a Lázsló Andor představí zprávu o stavu Národních romských strategií v zemích EU. Už na rok 2011 EK přijala rámcovou strategii pro začleňování Romů, kterých je v Evropě asi deset až dvanáct milionů. Vyzvala také členské země, aby do konce roku zpracovaly své národní strategie. Čtvrtina zemí je loni na podzim ještě neměla, včetně České republiky.

STŘEDA 2. KVĚTNA
Průlom v pravidlech pro banky?
Ministři financí EU se nově pokusí prolomit mrtvý bod u nových pravidel pro držení kapitálu v bankovních rezervách. Evropská komise navrhla nové standardy pro výši kapitálu bank, aby měly dostatečné množství financí pro pokrytí rizik. Británie nicméně požaduje flexibilitu, aby mohla v případě nutnosti na banky uložit vyšší požadavky. Tím se Londýn dostal do roztržky s Německem, které požaduje jednotná pravidla v celé Evropě.

Za lepší a bezpečnější internet
Eurokomisařka Neelie Kroesová předloží své představy o tom, jak přizpůsobit internet ve vztahu k dětem. Kroesová už v uplynulém roce vyzvala telekomunikační průmysl, aby přijal opatření, která například umožní snadno a efektivně hlásit škodlivý obsah, klasifikaci obsahu na základě věku a rychlé odstranění materiálu s podtextem sexuálního zneužívání.

Vývoj nezaměstnanosti
Eurostat zveřejní data o vývoji nezaměstnanosti za březen v zemích EU.

ČTVRTEK 3. KVĚTNA
Zasedání euroguvernérů
Zasedání Rady guvernérů Evropské centrální banky v Barceloně, které se bude zabývat měnovou politikou.

Setkání EU–Čína
Předseda Evropské komise José Manuel Barroso se setká v Bruselu s vicepremiérem Číny Li Kche-čchiangem.

Březnový vývoj ve výrobě
Eurostat zveřejní údaje o vývoji průmyslové výroby v březnu.

PÁTEK 4. KVĚTNA
Jak se prodávalo a nakupovalo
Eurostat zveřejní údaje o maloobchodním obratu za březen.

BRAND24

NEDĚLE 6. KVĚTNA
Kdo usedne v Elysejském paláci?
Druhé kolo rozhodne o novém francouzském prezidentovi. Favoritem je podle průzkumů socialista Francois Hollande, který v prvním kole porazil současného prezidenta Nicolase Sarkozyho.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).