Menu Zavřít

Od 25.června do 1. července

22. 6. 2012
Autor: Euro.cz

kalendárium

PONDĚLÍ 25. ČERVNA

Příprava na summit a Sýrie

Před summitem EU se v Lucemburku schází ministři zahraničí unie. Budou se věnovat politice jižního sousedství, především situaci v Sýrii, Egyptě a Íránu.

ÚTERÝ 26. ČERVNA

Boj o unijní rozpočet

Ministři zastupující své státy na Radě pro všeobecné záležitosti EU se pustí do boje o podobu budoucího mnohaletého rozpočtu a projednají pozice před schůzkou premiérů a hlav států.

Veřejné zakázky

V Bruselu se koná konference na téma elektronického zadávání veřejných zakázek, která má upozornit na možnosti, jež elektronický systém v této oblasti nabízí. Evropská komise nedávno navrhla, aby elektronické zadávání bylo povinné v celé EU od poloviny roku 2016.

STŘEDA 27. ČERVNA

Zasedání komise

Na pravidelném zasedání se scházejí eurokomisaři, na programu bude otázka daňových podvodů a úniků (komise zvažuje zavést jedno evropské daňové číslo) a případy porušování hospodářské soutěže.

ČTVRTEK 28. ČERVNA

Příliš velká očekávání?

V Bruselu začíná dvoudenní summit EU, který vzbuzuje velká očekávání. Šéfové členských států se mají rozhodnout, zda eurozónu posunou od měnové i k politické a fiskální unii. Klíčové bude, zda se Francii, Itálii a Španělsku podaří přesvědčit Německo, aby byla sdílená zodpovědnost za veřejné dluhy států.

SOBOTA 30. ČERVNA

Končí dánské předsednictví

Dánsko končí své půlroční předsednictví EU, v neděli se ho ujme Kypr.

NEDĚLE 1. ČERVENCE

BRAND24

Stálý záchranný fond

Má začít fungovat permanentní záchranný fond eurozóny, Evropský stabilizační mechanismus (ESM), který nahradí stávající dočasný systém, přes který bylo „zachráněno“ Řecko, Portugalsko či Irsko.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).