Menu Zavřít

Očekávané vylodění

27. 5. 2005
Autor: Euro.cz

Mazda Motor

BRAND24

PRAHA (tpk) - Červená barva z utažského údolí nezdobila koncept Mazdy MX-Crossport letos v lednu na detroitském autosalonu náhodou. Japonský výrobce definitivně potvrdil produkci modelu minulý čtvrtek a prodávat se začne pod názvem CX-7 v příštím roce. Hlavním trhem pro sportovně užitkový vůz s adrenalinovými ambicemi budou, jak jinak, Spojené státy.
Rychlá SUV jsou v USA stále jedním z klíčových segmentů a nepřítomnost v něm se rovná bláznovství. „Uvedení nového modelu je pro nás významným krokem na tomto trhu,“ prohlásil prezident a generální ředitel americké divize značky Jim O’Sullivan a potvrdil ambice šéfa koncernu Hisakaza Imakiho rozšiřovat značku Mazda do dalších tříd.
Názvem automobilka potvrzuje strategii pojmenovávání svých modelových řad. Nadále budou všechny sportovně užitkové vozy nést označení CX, sportovní automobily s Wankelovým agregátem si podrží zkratku RX a sporťáky s pístovými pohonnými jednotkami zůstanou u MX. Číslo za zkratkou charakterizuje velikost vozu.
Model bude vyráběn v Japonsku a zpočátku bude určen pouze pro Severní Ameriku. Šance CX-7 na ostatních světových trzích zatím Mazda zkoumá.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).