Menu Zavřít

Objevili slezskou metropoli

17. 3. 2006
Autor: Euro.cz

Varenská Office Center

CONTENT24

PRAHA (men) - Bývalý Dům vodohospodářů v Ostravě se změní do začátku příštího roku v moderní administrativní budovu. Developerem projektu Varenská Office Center bude skupina ECM. Kompletní rekonstrukce vyjde na deset milionů eur.
„Projekt po dokončení nabídne celkem 7500 metrů čtverečních kancelářských prostor,“ říká ředitel regionálních projektů skupiny ECM Patrik Šimek. Dodává, že předností objektu je jeho atraktivní poloha v blízkosti historického centra a rozsáhlého parku s dobrou dopravní dostupností.
Hlavní budova projektu Varenská Office Center má patnáct nadzemních a dvě podzemní podlaží, nižší část dvě nadzemní a jedno podzemní podlaží. Změní se nejen interiér komplexu, ale také exteriéry. Kromě kancelářských ploch projekt nabídne též pět set metrů čtverečních skladovacích prostor a garážová stání.
„Autorem budoucí podoby budovy je architekt Petr Lichnovský. Na realizaci se podílí také mezinárodní investor Citigroup Property Investors, který s námi podepsal smlouvu o joint venture,“ sdělil Šimek. Společné podnikání prý umožní v budoucnu investovat do regionálních nemovitostí v České republice zhruba 30 milionů eur.
ECM není jedinou velkou developerskou firmou, která zahajuje projekt v Ostravě. Zájem o tuto lokalitu mají například společnosti Passerinvest či ECE.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).