Menu Zavřít

Nový vlastník, stejné značky

5. 9. 2008
Autor: Euro.cz

Maxxium Czech

BRAND24

Privatizace švédské firmy Vin & Sprit, známé především výrobou vodky Absolut, a její převzetí francouzskou skupinou Pernod Ricard ovlivní majetkové podíly ve společnosti Maxxium Czech, současné dvojce mezi distributory dovozových lihovin na českém trhu. Vin & Sprit je totiž od roku 2000 čtvrtinovým vlastníkem společnosti Maxxium Worldwide. Zbývající podíly jsou rovnoměrně rozděleny mezi skupinu Rémy Cointreau (která z konglomerátu Maxxium Worldwide odstoupí k 31. březnu 2009), Beam Global Spirits & Wine a The Edrington Group.
Od 1. dubna 2009 se Maxxium Czech stane součástí skupiny Rémy Cointreau. „Náš tým i všechny ostatní značky s výjimkou brandů společnosti V&S zůstávají,“ říká generální ředitel Maxxium Czech Jiří Štětina a dodává, že ve firemním portfoliu lihovin hraje zásadní roli značka Metaxa. Ta se letos stala se 110 tisíci prodanými 8,4litrovými kartony jedničkou mezi prémiovými importovanými lihovinami.
Kromě Metaxy vlastní Rémy Cointreau i koňak Rémy Martin, likéry Cointreau a Passoa, šampaňské Piper Heidsieck a další. K převzetí značky Absolut lokální organizací Pernod Ricard (Jan Becher – Karlovarská Becherovka) dojde k 1. říjnu 2008.
Maxxium Czech působí na českém trhu od roku 2001. Tržby za prodej zboží činily v uplynulém fiskálním roce 1,351 miliardy korun, což představovalo 38procentní nárůst oproti předchozímu roku.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).