Menu Zavřít

Nové vedení nastupuje

16. 11. 2006
Autor: Euro.cz

Modrá pyramida

BRAND24

Modrá pyramida dostane čtvrt roku po změně akcionářské struktury nové vedení. Post člena představenstva opustí poslední z manažerů spjatých s bývalým akcionářem - německým koncernem BHW - Dieter Müller. Vedení stavební spořitelny se od prosince ujme z pozice předsedy představenstva a generálního ředitele dosavadní šéf marketingu Komerční banky André Léger, která byl doposud zároveň předsedou dozorčí rady Modré pyramidy. Novým členem představenstva se stane i Libor Lőfler, který také doposud pracoval v Komerční bance. V tříčlenném představenstvu zůstane i dosavadní člen představenstva Modré pyramidy Jiří Šperl.
„Máme plány, jak stavební spořitelnu více integrovat do struktury Komerční banky. Většina z milionu klientů stavební spořitelny zatím není klienty Komerční banky, což chceme změnit, “ řekl týdeníku EURO zdroj z Komerční banky. „Vedle klientů je pro nás velmi atraktivní též mobilní prodejní síť stavební spořitelny. Již další dobu jsme v bance řešili, zda síť poradců budovat nebo nějakou koupit. Díky akvizici stavební spořitelny máme tento problém vyřešen,“ dodal.
Modrá pyramida je třetí největší stavební spořitelnou v České republice, z hlediska objemu poskytovaných úvěrů zaujímá na trhu druhou pozici. Letos v září koupila Komerční banka od BHW a České pojišťovny šedesátiprocentní podíl v Modré pyramidě a stala se stoprocentním akcionářem společnosti. Padesátiprocentní podíl v Modré pyramidě od společnosti BHW a desetiprocentní od ČP získala banka za stejných podmínek. Celková kupní cena byla stanovena na 144 milionů eur. (tos)

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).