Menu Zavřít

Neprodejná Hradčanská

26. 8. 2004
Autor: Euro.cz

Škoda Praha

BRAND24

PRAHA (bor, foj) - Škoda Praha finišovala před koncem minulého roku s přípravou prodeje svých nemovitostí. Po půl roce je zřejmé, že obchod v nejbližší době uzavřen nebude. Nejlukrativnější budovu (a možná i další) u stanice metra Hradčanská si společnost, jak vyplývá z informací týdeníku EURO, hodlá ponechat. Původně strojírenský podnik počítal s tím, že své sídlo nabídne k prodeji a přestěhuje se do pronájmu. Dozorčí rada společnosti nyní ale uložila managementu, aby do září předložil návrh, jak by bylo možné budovu využít aniž by ji firma prodala.
Nejpravděpodobnější variantou je rekonstrukce objektu a následný pronájem nevyužívaných prostor. „Tímto způsobem chceme s budovou podnikat,“ uvedl zdroj týdeníku EURO. Neoficiální informace uvádějí, že se nenašel kupec, jehož nabídka by odpovídala představám vedení podniku. To potvrdila i mluvčí Škoda Praha Petra Kuvíková. „Zatím nikdo nepředložil takovou nabídku, kterou by firma byla ochotna akceptovat,“ uvedla. Nepotvrdila ale, že by o osudu sídla na Hradčanské bylo definitivně rozhodnuto. Objekt je - jak tvrdí Kuvíková - i nadále na seznamu nemovitostí, které akcionáři na mimořádné valné hromadě koncem března schválili k prodeji.
Škoda Praha předpokládala, že z prodeje nemovitostí získá okolo 400 milionů korun. Společnost původně hodlala na trh nabídnout všechny budovy a pozemky, které ke své činnosti nutně nepotřebuje. Na prodej by tak byla například atraktivní budova v centru Prahy ve Spálené ulici. Najít kupce chce ale pražská Škoda i pro své nemovitosti v Plzni, Českých Budějovicích a Čelákovicích.
V tendru na zprostředkovatele transakce zvítězila realitní kanceláře Knight Frank. „Ta postupně vyhledává zájemce o jednotlivé nemovitosti a jejich nabídky předkládá představenstvu a dozorčí radě Škody Praha ke schválení. Mezi podmínkami, na jejichž základě se orgány společnosti rozhodují, figuruje samozřejmě na významném místě kupní cena,“ dodala mluvčí Škoda Praha.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).