Menu Zavřít

Neplatíte, končíte

20. 5. 2011
Autor: Euro.cz

Sazka

BRAND24

Sazka má další problém. Ministerstvo financí tvrdí, že firma ve stanovené lhůtě neodvedla státu poplatky ze své činnosti. Zahájilo proto se společností správní řízení o odebráni licence pro její veškerou činnost. Ministr financí Miroslav Kalousek prohlásil, že Sazka dluží státu desítky milionů po lhůtě splatnosti.
Loterijní společnost chce podle mluvčího Jana Tuny v rámci správního řízení využít všech právních prostředků. „Sazka podává odvolání proti zamítnutí žádosti o prodloužení splatnosti poplatků ministerstvem financí,“ dodal Tuna.
Sazka je od konce března v úpadku. Z přihlášených pohledávek v celkové výši 41,1 miliardy korun uznal insolvenční správce Josef Cupka za nesporné pohledávky zhruba ve výši 15 miliard. Pohledávky za 9,273 miliardy korun zůstávají nedořešené, zbylé pohledávky za 17,154 miliardy naopak Cupka neuznal.
Zásadním okamžikem pro další budoucnost Sazky bude schůze věřitelů naplánovaná na 26. května. Od výše pohledávek se odvíjí síla hlasovacího práva jednotlivých věřitelů loterijní společnosti. Mezi největší věřitele Sazky patří finanční skupiny KKCG a PPF.
Obě skupiny shodně poukazují, že řízení zahájené ministerstvem financí je dalším důkazem toho, že šéf Sazky Aleš Hušák žene loterijní firmu do konkurzu pod taktovkou Penty. Chce tak prý neférovým způsobem získat prostor pro konkurenční Fortunu. PPF rovněž tvrdí, že pokud akcionáři Sazky proti tomuto scénáři nezasáhnou v řádu dnů, firma se již konkurzu nevyhne.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).