Menu Zavřít

Nemocniční Wi-Fi

25. 5. 2007
Autor: Euro.cz

VFN v Praze Mgr.

BRAND24

Všeobecná fakultní nemocnice (VFN) v Praze spustila novou Wi-Fi síť. V areálu nemocnice na Karlově náměstí vznikla bezdrátová infrastruktura pro bezpečný přístup do nemocniční počítačové sítě a internetu v celém areálu, která umožňuje i využití bezdrátových telefonů pro internetové volání. Jde o nejrozsáhlejší síť nejen v rámci českých zdravotnických zařízení, ale i v regionu střední Evropy.
„Projekt přináší zvýšený komfort pro pacienty a zároveň poskytuje lékařům rychlý a mobilní přístup k informacím o pacientech z nemocniční počítačové sítě,“ říká náměstek VFN pro informatiku Jiří Haase. Dodavatel celého systému, Simac Technik ČR, rozmístil v areálu zhruba 200 přístupových bodů, takzvaných hot-spotů. Projekt navazuje na pilotní provoz bezdrátové sítě, která byla implementována na několika klinikách nemocnice v roce 2005.
Bezdrátovou síť mohou využívat jak hospitalizovaní pacienti, tak i pacienti v čekárnách. Lékaři mohou přímo u lůžek prostřednictvím přenosných počítačů přistupovat do nemocničního informačního systému a procházet aktuální výsledky laboratorních testů či obrazové informace.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).