Největší koncentrace mistrů chuti

24. června 2013, 00:00 - (red)
24. června 2013, 00:00

V Hotelu InterContinental se minulý týden vyhlašovaly nejlepší pražské restaurace

Nejlepší pražskou restaurací je Le terroir.

Týdeník Euro a hlavní partner ročenky S. Pellegrino & Acqua Panna Top restaurace, gastronomický průvodce Prahou 2013 – společnost S. Pellegrino & Acqua Panna – ocenily podnik nejvytříbenější gastronomie spolu s dalšími restauracemi během slavnostního večera minulý týden v restaurantu Zlatá Praha Hotelu InterContinental.

Nejlepší pražské restaurace poprvé vybírala pětičlenná porota sestavená ze známých tuzemských gurmetů. Zároveň se v publikaci poprvé objevuje 20 vybraných mimopražských restaurací, které zaslouží pozornost, nechybí ani souhrn nejvýznamnějších událostí české gastronomické scény za poslední rok.

Slavnostního vyhlášení se zúčastnili majitelé a šéfkuchaři nejvyhlášenějších pražských podniků, z brněnského restaurantu Koishi přijeli Janko Martinkovič a Simona Elsnerová, z Farmy Košík dorazila její majitelka Dagmar Havlová. V jednom čase a na jednom místě se tak minulý čtvrtek koncentrovali nejlepší tuzemští tvůrci pokrmů, což nebývá často k vidění.

1 Paul Day (majitel restaurace Sansho), Jakub Čebiš (sommeliér Le terroir), Miroslav Kuchař (majitel Hotelu Diana), David Burian (manažer Chagall’s Club Restaurant), Jan Punčochář (šéfkuchař Le terroir), Petr Hajný (šéfkuchař Chagall’s Club Restaurant), Riccardo Lucque (majitel Aromi a La Finestra in Cucina), Václav Frič (majitel restaurace Na Pekárně), Michal Pšenička (šéfkuchař Café Imperial), Lukáš Koubek (spolumajitel Café Imperial), Miroslav Grusz (šéfkuchař restaurace Elegantes) 2 Dagmar Havlová (Farma Košík) a Daniel Struna (šéfkuchař La Casa Argentina) 3 Paul Day (majitel a šéfkuchař Sansho) 4 Stephen Senewiratne (kuchař restaurace Essensia) a Václav Frič (Na Pekárně) 5 Radomír Bašta (výčepní restaurace U Bansethů, sousedského pivovaru Bašta) 6 David Burian (manažer Chagall’s Club Restaurant), Jan Punčochář (šéfkuchař Le terroir) a Petr Hajný (šéfkuchař Chagall’s Club Restaurant) 7 Tomáš Matonoha, Tomáš Otta (ředitel Global Wines) a Tomáš Skřivánek (ředitel divize Euro E15 vydavatelství Mladá fronta) 8 Simona Elsnerová (spolumajitelka restaurace Koishi), Miroslav Grusz (šéfkuchař restaurace Elegantes v hotelu Augustine) a Zdeněk Trávníček (F&B manažer hotelu Augustine) 9 Riccardo Lucque (majitel Aromi a La Finestra in Cucina), Tomáš Arnold (manažer restaurace CottoCrudo) a Martina Vávrová (ředitelka PR hotelu Four Seasons Praha) 10 Miroslav Růžička (U Lípy) s dcerou Lindou 11 Lucie Hirschlerová (obchodní manažerka týdeníku Euro) a David Andrle (šéfbarman Hemingway Baru) 12 Miroslav Kuchař s manželkou Lenkou Kuchařovou (majitelé Hotelu Diana)

Hodnocení

Zaujala Vás tato zpráva?
Ohodnoťte ji

Loading

Děkujeme za Vaše hodnocení

Komentáře

Mohlo by vás zajímat

Finance
dTest: Které dary musíte zdanit a kolik odvedete státu?
Práce pro více zaměstnavatelů během roku 2017 a daně
Povinné ručení? Nejlevnější není vždy nejlepší
Chcete si přivydělat? Staňte se členem volební komise
Byty za méně než 4násobek ročních příjmů? Ve 3 z 14 krajů ano
Auta
Také Apple připravuje autonomní řízení. Jeho systém má být…
Srážka se zvěří hrozí nejen na podzim. Co v takovém případě dělat?
Automobilce Mini došla trpělivost. Na Dakar pošle auta s pohonem 4×4 i zadokolky
Je pohon na LPG ohrožený druh? Originálních aut na plyn už moc nekoupíte
Škoda představuje model Ke Luoke. Je to prodloužený Karoq pro Čínu
Technologie
Messenger už nebude tak brutálně masakrovat fotky. Novým limitem je 4k
4K, HDR a 5× větší úhlopříčka, než má vaše televize. Nový projektor od BenQ stojí jen 40 000 Kč
Panelové prostředí pro aplikace ve Windows žije. Možná si ho brzy osaháme
Vznikl velký výrobce procesorů ARM pro servery, Marvell a Cavium se spojí za 6 miliard $
Připravte si lyže. NaSvah.cz vám najde nejlepší střediska v Česku a na Slovensku
Hry pro příležitostné hráče
Zavřít