Menu Zavřít

Nejlepší budou Mstětice

2. 9. 2003
Autor: Euro.cz

Rozhovor s vítězem klání Petrem Mrůzkem

Poslední srpnovou sobotu se na hřišti v Mariánských Lázních hrál druhý ročník zajímavé soutěže Chervo Shoot Out 2003. Šest golfových profesionálů (J. Janda, M. Janda, P. Nič, M. Bauer, P. Mrůzek, O. Trupl) se utkalo při hře na pěti jamkách. Na každé z vybraných jamek přitom ze soutěže vypadl vždy jeden hráč s nejhorším výsledkem. Při shodě rozhodoval organizátory určený trouble shoot. Ten rozhodl i mezi dvěma finalisty Pavlem Ničem mladším a Petrem Mrůzkem. Rána ze značky ve vzdálenosti padesáti metrů od jamky nakonec přinesla vítězství a stotisícovou odměnu Petru Mrůzkovi z Golf Clubu Mstětice, jinak dlouholetému hráči v Mariánských Lázních.

Zvítězil jste takřka na domácím hřišti. Věřil jste si?
Při dopolední rozehře mi hůl vůbec neseděla v ruce. Bál jsem se, abych si neudělal ostudu. Na tomhle hřišti jsem totiž vyrostl: hrál jsem tu v podstatě třicet let. To je samozřejmě ohromná výhoda, ale na druhou stranu shoot out je spíš rychlá smrt. Zkušenost s hřištěm jde trošku stranou, rozhoduje jeden úder.

Je pro vás dnešní vítězství tečkou za letošním golfem? Měl jste úspěšnou sezonu?
Jsem spokojený, že si zatím držím své předsevzetí umístit se v české PGA do třetího místa. V září mě ještě čeká poslední kolo právě tady v Mariánských Lázních. Doufám, že bych mohl ještě zaútočit na druhé místo.

Které z domácích hřišť máte nejraději?
Těžko říct. Mému srdci nejbližší jsou Mariánské Lázně, nejtěžší je Čeladná, nejmodernější Karlštejn, nejhezčí jsou Karlovy Vary a nejzajímavější Šilhéřovice. A když už jsme u těch nej, tak nejlepší české hřiště budou Mstětice, které stavím.

BRAND24

Co podle vás chybí českému golfu? Co byste mu popřál?
Problémem je nedostatek peněz a příliš krátká sezona na některých hřištích. Popřát bych chtěl světlejší budoucnost české reprezentaci, aby se umísťovala v první třetině žebříčku, a konečně někoho vychovaného u nás úspěšného na evropském okruhu. A taky nová hřiště a hodně nových hráčů.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).