Menu Zavřít

Nejlepší „advokátky“ v Česku

2. 4. 2010
Autor: Euro.cz

Právo

Jedenáct společností anglosaského původu, osm tuzemských, dvě z německy mluvících zemí a jedna původem francouzská. Tak vypadá letošní žebříček nejlepších advokátních kanceláří v Česku podle britské společnosti Chambers & Partners. Její hodnocení Chambers Global je odbornou veřejností považováno za nejprestižnější a nejvyváženější. Pořadí v každé zemi sestavuje společnost na základě rozhovorů, které více než sto konzultantů firmy vede s právníky a jejich klienty, přičemž názor klientů má větší váhu. „Do žebříčku si nikdo přístup koupit nemůže,“ konstatuje sama společnost.
Vybrané kanceláře v každé zemi navíc rozdělí do takzvaných „pásem“ podle toho, jak úspěšné a kvalitní v daném právním segmentu jsou. Z ryze českých „advokátek“ letos pozornost britských expertů upoutaly kanceláře BBH, Glatzová & Co., Havel & Holásek, Kocián Šolc Balaštík, Mareš Partners, Paterka & Partners, PRK Partners a Weinhold Legal.
V kategorii „bankovní a finanční právo“ uspěly nejlépe tuzemské pobočky silných zahraničních kanceláří Allen & Overy, Clifford Chance a White & Case.
V sekci obchodního práva a fúzí a akvizic se do nejlepší skupiny vměstnala mezi zahraniční společnosti Weil, Gotshal & Manges a White & Case i česká kancelář Kocián Šolc Balaštík.
V zastupování klientů před soudy a v arbitrážích si podle Chambers Global nejlépe stojí kanceláře Baker & McKenzie, BBH, Glatzová & Co., Squire, Sanders & Dempsey a Weil, Gotshal & Manges.
Jako ty, které nejlépe řeší případy restrukturalizací a insolvencí, byly vyhodnoceny tuzemské pobočky kanceláří Clifford Chance a White & Case.
Britové také ocenili jednotlivé místní advokáty, například Vlada Petruse z Clifford Chance, Vladimíru Glatzovou ze stejnojmenné advokátní kanceláře nebo Karla Muzikáře z Weil, Gotshal & Manges.

***

BRAND24

BOX
Oceněné advokátní kanceláře v Česku
(řazeno podle abecedy)
Allen & Overy
Baker & McKenzie v. o. s.
BBH advokátní kancelář
Clifford Chance LLP
CMS Cameron McKenna, v. o. s.
DLA Piper Prague LLP
Gide Loyrette Nouel
Glatzová & Co.
Havel & Holásek, s. r. o.
Kinstellar
Kocián Šolc Balaštík
Lovells (Prague) LLP
Mareš Partners
Noerr
Peterka & Partners, v. o. s.
PRK Partners, s. r. o. (dříve Procházka Randl Kubr)
Salans
Squire, Sanders & Dempsey, v. o. s.
Weil, Gotshal & Manges, v. o. s.
Weinhold Legal, v. o. s.
White & Case LLP
Wolf Theiss
Pramen: Chambers Global

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).