Menu Zavřít

Nejhustší síť

17. 3. 2004
Autor: Euro.cz

Západní Čechy mají nejvíce 18jamkových hřišť

BRAND24

Letmý pohled na golfovou mapu České republiky prozradí, že krajem s nejhustším výskytem 18jamkových hřišť jsou západní Čechy. V tradiční baště špičkových golfových resortů letos přibude mistrovské hřiště v Plzni-Dýšině, o němž se již dnes hovoří jako o jednom z nejhezčích a nejzajímavějších areálů u nás.
„Zaujala mě zejména klubovna a její velkorysé řešení, ale i uspořádání 18 jamek v řadě za sebou, což připomíná nejstarší hřiště na světě ve skotském St. Andrews. Poloostrovní jamka na Ejpovickém jezeře bude opravdovým klenotem a velkou výzvou pro každého golfistu,“ nechal se po návštěvě plzeňského hřiště slyšet prezident České golfové federace Milan Veselý.
Technicky náročné golfové hřiště s parem 71 leží na území o rozloze více než 70 ha v nadmořské výšce 310 metrů. Veškeré zemní práce včetně osetí drah byly ukončeny v říjnu 2003. Jamky jsou umístěny mezi vzrostlé březové a olšové hájky lemované říčkou Klabavou a Ejpovickým jezerem. Mimo špičkového 18jamkového hřiště hodlá Golf Park Plzeň nabídnout návštěvníkům kvalitní tréninkové plochy, klubovnu s restaurací a letní terasou, golf shop, šatny se sprchami a toaletami či caddie room. Samozřejmostí budou dostatečné parkovací plochy i bezbariérový přístup. Potěšitelným detailem, který golfistům zpříjemní čas během samotné hry, bude například občerstvovací srub s terasou na deváté jamce či několik přístřešků proti dešti na vzdálenějších jamkách.
Investorem a provozovatelem golfového hřiště je akciová společnost Plzeňský Golf Park. „Pokud jde o kvalitu golfového hřiště, za jeden z nejdůležitějších kroků v tomto ohledu považuji uzavření smlouvy se společností Sommerfeld o údržbě a rozvoji našeho hřiště v příštích minimálně pěti letech,“ říká předseda představenstva Zdeněk Pechr. Sommerfeld vysílá do Golf Parku jako hlavního greenkeepera zkušeného Jochena Brieda a několik dalších odborníků. Jejich nejdůležitějším úkolem na jaře tohoto roku bude co nejlépe hřiště připravit na normování, které se uskuteční zřejmě na přelomu června a července.
Neméně důležitým krokem k budoucí kvalitě bylo angažování předního českého profesionálního trenéra Petra Štrougala, který v Golf Parku Plzeň začne pracovat od začátku dubna. „Chceme, aby se Golf Klub Plzeň-Dýšina stal líhní vynikajících mladých hráčů z Plzně a okolí,“ říká předseda předsednictva klubu Jan Hlaváček. „Petr Štrougal jako head professional a Jiří Janda jako jeho asistent nám v tom mohou hodně pomoci.“ Nezanedbatelnou výhodou nového golfového areálu je jeho snadná dostupnost. A to nejen z Plzně, ale dík dálnici D5 také z Prahy, potažmo z celé České republiky.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).