Menu Zavřít

Nečekejte žádnou procházku

29. 4. 2004
Autor: Euro.cz

Rozhovor

Golf se na Olomoucku hraje od roku 2000. Zpočátku na tříparové akademii a od loňské sezony už také na velkém hřišti. S jakou filozofií budujete areál v Dolanech-Vésce?
Naše představa je jasná. Začínali jsme z ničeho a neměli velké oči, aby se něco vybudovalo, ale úroveň pak byla mizerná. Snažíme se od těch menších cílů postupovat dál, nejdřív kvalitní akademii a cvičné plochy, minulý rok mistrovskou devítku a doufejme, že tento rok se začne stavět druhá devítka. Už dolaďujeme poslední kroky.

Jak byste mistrovské hřiště charakterizoval?
Díky převýšení je hřiště těžké, protože žádná jamka není rovná. Fyzicky je to hodně náročné, obzvláště když nehrajete po fervejích. Druhá devítka bude trochu rovnější, ale nečekejte žádnou procházku jako třeba v Ostravě.

Rok, kdy jste otevřeli nové jamky, byl extrémně suchý. Jak jste se s tím vypořádali?
Minulý rok byl zlý. Hřiště jsme zpočátku zalévali celé, potom se přestaly stříkat ferveje, snižovaly se denní dávky na odpaliště, a pak se zalévaly už jenom greeny, které bez vody být nemůžou. Svým způsobem jsme se poučili. Dneska člověk neví, co příroda udělá. Chceme provést nový vrt a utěsnit jezero u ostrovní jamky, kde nám trochu utíká voda. Půjde o nákladnou investici, ale doufáme, že to bude hotové co nejdříve.

BRAND24

Letos jste přišli také se zajímavou nabídkou klubového členství…
Velkou bariérou je vstupní poplatek. Chceme ty obavy rozehnat, každý si podle vlastní ekonomické situace může zvolit délku splátek. Změnili jsme stanovy a členství se stává obchodovatelným. Je o něj velký zájem, za dva měsíce máme více než 50 nových členů, což je vzhledem k tomu, že sezona začala před pár týdny, neuvěřitelné.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).