Menu Zavřít

Na světové úrovni

6. 4. 2005
Autor: Euro.cz

V Česku ještě sezona nezačala, jinde se bojuje o tituly

BRAND24

Nebývale bohatá byla rozehrávka na turnaji BellSouth Classic, který byl generálkou na letošní Masters. V play off se sešlo hned pět hráčů a nakonec v něm zvítězil Phil Mickelson. Kvůli počasí měl turnaj jen tři kola. Mnoho hráčů, kteří se tu připravovali na Masters, raději z akce odjeli, turnaj jich dokončilo pouze jedenáct. Mickelson měl špatný začátek, ale ve druhém. kole zahrál 65 úderů a rázem se stal adeptem na titul. Dlouho to vypadalo na vítězství zkušeného Joseho Marii Olazábala, ale neproměnil na poslední jamce krátký pat na birdie a musel do rozehrávky. V ní se tedy objevili Mickelson, Olazábal, Brandt Jobe, Rich Beem a nečekaně Ind Arjun Atwal. Alex Čejka prošel cutem a nakonec výkonem dvě rány pod par obsadil 32. místo.
Na Portugal Open přišel k vítězství jako slepý k houslím Angličan Paul Broadhurst. Paul Lawrie a Barry Lane měli solidní náskok a čekal se jejich souboj. Na sedmnácté jamce však vítěz British Open z roku 1999 Lawrie zahrál triple-bogey a na poslední jamce zkolaboval pro změnu Lane, když zde zahrál pět úderů nad par! Vítězem se stal Broadhurst, který naposledy získal titul na PGA European Tour v roce 1995 na French Open.
O Players Championship se hovoří jako o pátém major turnaji. Počasí opět zamotalo pořadatelům hlavu, ale ne tak Alexu Čejkovi, který v dešti a silném větru ještě pět jamek před koncem útočil na druhé místo. Double-bogey na patnáctce a vzápětí dvě bogey na posledních dvou jamkách mu přinesly „pouze“ dělenou dvanáctou příčku. Tiger Woods skončil na děleném 53. místě. Vítězství si i díky paru z bunkeru na poslední jamce odvezl Fred Funk.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).