Menu Zavřít

NA ŘADĚ JE PROPOUŠTĚNÍ

27. 7. 2001
Autor: Euro.cz

Firestone

Detroit (NYT) – Americký výrobce pneumatik Firestone po několika měsících nejistoty přichází s radikálním řešením svých problémů s vadnými pneumatikami. Na řadě je omezení provozu, a tedy propouštění. Postižena má být továrna v Decaturu ve státě Illinois, odkud odejde asi 450 (plná čtvrtina) zaměstnanců. Právě tuto fabriku vadné pneumatiky opouštěly. Mateřská společnost Firestonu, japonská Bridgestone, minulý měsíc prohlásila, že by se závod měl rovnou zavřít. John Lampe, nový šéf Firestonu, však sdělil, že jeho nové vedení nemá tento krok v plánu a spokojí se s omezením provozu. Není si však stoprocentně jistý tím, že další propouštění nebude nutné.

Firestone se dostal do krize zjištěním, že jeho pneumatiky způsobily minimálně sto smrtelných zranění při dopravních nehodách. Společnost o těchto skutečnostech věděla a situaci dlouho tajila. V srpnu pak byla nucena začít stahovat pneumatiky z oběhu a nařídila bezplatné kontroly majitelům potenciálně vadných pneumatik.

BRAND24

Přestože pneumatiky firmy Firestone podle expertů ztratily dobrou pověst, zákazníci zatím zůstávají značce věrni a společnost nezaznamenala v dlouhodobějším horizontu pokles prodejů.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).