Menu Zavřít

Na ostro

7. 2. 2002
Autor: Euro.cz

UMTS v Berlíně

BRAND24

BERLÍN (mtc) – Společnosti Deutsche Telekom a Siemens minulý týden oznámily pokrytí hlavního německého města Berlína sítí UMTS. Tato třetí generace mobilních sítí, která umožní přenosy velkých objemů dat, a tedy například i uskutečňování mobilních videokonferencí, má být do konce letošního roku zprovozněna ve dvaceti německých městech.
„Nyní je jisté, že UMTS není science fiction, ale že je to technologie pracující v reálném světě. Evoluce třetí generace mobilních komunikací dnešním dnem opravdu začala,“ uvedl v Berlíně minulý týden generální ředitel Deutsche Telekomu Ron Sommer.
Největší německý mobilní operátor T-Mobile, dceřiná společnost Deutsche Telekomu obsluhující více než 23 milionů zákazníků, hodlá jen v letošním roce do přípravy UMTS sítí investovat přes 140 milionů eur. Služby UMTS plánuje na německý trh uvést nejpozději v příštím roce. Kai-Uwe Ricke, člen představenstva Deutsche Telekomu, prohlásil, že síť je již například v Berlíně připravena, ale že je třeba připravit odpovídající uživatelské aplikace a terminály.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).