Menu Zavřít

Mošnov vábí firmy

20. 9. 2007
Autor: Euro.cz

Daihan Bee Chemical

BRAND24

Korejská Daihan Bee Chemical (DBC) investuje 200 milionů korun do nového závodu v průmyslové zóně v Mošnově na Novojičínsku. Vznikne tím asi sto pracovních míst. S výstavbou by měla její dceřiná firma DBC Coatings Czech, jež vyrábí a míchá barvy pro plastové části aut, začít nejpozději v prvním čtvrtletí 2008. DBC dodává společnosti Plakor Czech, která již v mošnovské zóně svou továrnu buduje a je subdodavatelem Hyundai.
Průmyslová zóna Mošnov (okolo dvou set hektarů) je ve vlastnictví města Ostravy a státu. Nejčastějšími zájemci o vstup do zóny jsou firmy působící v autoprůmyslu. Do kraje je přilákala jihokorejská firma Hyundai Motor, která v Nošovicích na Frýdecko-Místecku staví závod s kapacitou 300 tisíc aut ročně.
Prvními dvěma investory v Mošnově jsou korejský Plakor a německý producent klimatizací Behr. Do zóny míří také italská Cromodora Wheels, která chce ještě letos začít stavět továrnu na výrobu hliníkových litých disků. Vstup do mošnovského areálu zvažuje i americký Goodrich vyrábějící podvozky pro letadla Airbus i Boeing.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).