Menu Zavřít

MODERNIZACE

3. 8. 2001
Autor: Euro.cz

Elektrárna Paks

Maďarská jaderná elektrárna Paks, která je vybavena reaktory ruské konstrukční řady VVER 440 (stejně jako Dukovany v ČR a Mochovce v SR) se modernizuje a vybavuje bezpečnostním řídicím systémem TelepermXS, který dodává firma Siemens, respektive její divize KWU. Připojen k síti byl nedávno první rekonstruovaný blok a další tři budou vybaveny novým bezpečnostním zařízením v příštích třech letech.

V jaderné elektrárně Paks byla na prvním bloku společně s provozovatelem nahrazena veškerá stávající měřicí technika, ochranný systém reaktorů a další zařízení. Teleperm XS je digitální bezpečnostní řídicí systém certifikovaný podle německých i mezinárodních předpisů.

BRAND24

Elektrotechnický koncern Siemens se v posledních letech stal nejvýznamnějším dodavatelem bezpečnostních systémů pro rekonstruované jaderné elektrárny ruského typu v zemích střední a východní Evropy. Tiskové oddělení firmy Siemens sdělilo týdeníku EURO, že její divize KWU se účastní také soutěže, kterou vypsala česká společnost ČEZ na modernizaci systému kontroly a řízení pro čtyři bloky Jaderné elektrárny Dukovany.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).