Miura

26. června 2017, 00:00 - Klára Donathová
26. června 2017, 00:00

Báječné jídlo uprostřed hor. V krásném prostředí Čeladné se můžete dobře najíst, zrelaxovat a nadýchat se čerstvého vzduchu

Čeladná je tak trochu na konci světa. Vypravíte-li se tam autem, bude vám cesta trvat dlouho prakticky odkudkoli, pokud nejste zrovna z Ostravy. Cesta vlakem povede s přestupem v Ostravě na nádraží v Čeladné, odkud se ještě pěkný kousek projdete. Ale než si párkrát přezpíváte „Beskyde, Beskyde, kdo po tobě ide“, uvidíte krásnou architektonicky jedinečnou budovu hotelu Miura, kde je dokonce dobíjecí stanice elektromobilů. Rázem se ocitnete v jiném, moderním světě, ve kterém vás budou nepřetržitě rozmazlovat, ať už budete hrát golf, relaxovat v místním spa, nebo si jen užívat skvělé jídlo, které připravuje tým zdejší kuchyně v čele se zkušeným Michalem Göthem. Cesta je to sice dlouhá, ale stojí za to.

Restaurace se nachází v prvním patře hotelu a za hezkého počasí je nejkrásnější posezení na terase s výhledem do okolí. Jídlo můžete vybírat z relativně stručné nabídky postavené na lokálních surovinách, kterou doplňuje sedmi- nebo pětichodové degustační menu, jehož název prozrazuje mnohé o tom, co ochutnáte. „Chuť Beskyd“ je mistrovským kouskem šéfkuchaře, ve kterém představuje regionální beskydskou kuchyni ve svém osobitém pojetí. Jsem zapřisáhlá odpůrkyně kapra, ale marinovaný kapr nakyselo s krémem z brambor a pórku jako první chod vůbec nenesl nepříjemnou bahnitou chuť sladkovodní rybiny, naopak byl svěží, kyselkavý v dobrém kontrastu s vichysoisse krémem. Kapra v této podobě bych si nechala líbit o každém Štědrém dnu. Stejně snadno si lze zamilovat kyselicu „de luxe“, na jaře podávanou s chřestem a křupavými kousíčky místního špeku. Co chod, to nějaká výjimečná chuť a zajímavý neokoukaný nápad. Báječný byl i závěrečný sladký knedlíček plněný i sypaný mákem. Jen mi trochu uniklo, co má s Beskydy společného mučenka, ze které byla připravena omáčka.

Zábavné jsou i jednotlivé položky stálého jídelního lístku, které se mění spolu se sezonou. Doporučuji vyzkoušet telecí dršťkovou polévku, na kterou budete dlouho vzpomínat, nebo dětsky dobré telecí ramínko s dušenou karotkou, které doprovázejí brambory s libečkovým máslem. S výběrem se tady nespletete. I obsluha se od loňského roku polepšila, takže se vypravte na cestu.

Miura ? Čeladná 887 ? t: 558 761 100 ? e: info@miura.cz ? www.miura.cz ? šéfkuchař: Michal Göth


Sdílení

Líbí se Vám tento článek?
Sdílejte ho

Hodnocení

Zaujala Vás tato zpráva?
Ohodnoťte ji

Loading

Děkujeme za Vaše hodnocení

Čtěte také

Komentáře

Mohlo by vás zajímat

Finance
V práci se řeší problémy v kuchyňce. Začátek konce
Rozdílný výpočet sociálního a zdravotního pojištění v příkladech
Chystáte se do zoo? Kolik stojí vstupné a kde můžete kouřit?
České neprůstřelné vesty chrání od Keni po Austrálii
ČNB opět zpřísňuje poskytování hypoték - není ale třeba panikařit
Auta
Dacia jako ojetina: Kterou chtít, kterou nebrat a jak…
Abt přidal pětiválci v Audi RS3 dalších 100 koní. Teď už jich má 500
Sedm slepých uliček automobilového vývoje: Tudy ne, přátelé
Ford Focus bude „číst“ silnici a vyhlazovat díry pomocí adaptivních tlumičů
Kvíz: Poznáte auta podle těchto detailů?
Technologie
Američan vyrobil robota na kompletní přípravu burgerů
Google upravil nastavení účtu. Denně ho navštíví 20 milionů lidí
Nvidia vyrobila speciální 32GB verzi grafiky Titan V: CEO Edition s vyšším výkonem
Instagram je další miliardovou službou Facebooku a jde po krku YouTubu
Šéf Intelu náhle končí. Oficiálním důvodem je nevěra, reálným by mohl být 10nm proces
Hry pro příležitostné hráče