Menu Zavřít

Mistři patentů

3. 11. 2005
Autor: Euro.cz

Canon

BRAND24

PRAHA (zao) - Správní rada firmy Canon se rozhodla odkoupit akcie společnosti NEC Machinery Corporation. Kromě toho se v zorném poli Japonců ocitla i společnost Anelva Corporation, rovněž z majetku NEC. Obě koupené firmy podnikají především v oboru zařízení pro výrobu polovodičů. NEC MC i Anelva si prozatím ponechají dosavadní provozní strukturu.
Hlavním důvodem akvizice je kromě předpokládaného pozdějšího uplatnění synergických vlivů skutečnost, že NEC Machinery vlastní vyspělé technologie návrhu a výroby automatizovaných zařízení. Od společnosti Anelva hodlá Canon převzít technologii vysokovakuového nanášení tenkých vrstev určenou pro nové typy displejů. „Technologie displejů SED je zcela novým stupněm v kvalitě zobrazování. Výrazně převyšuje dosavadní LCD i plazmové obrazovky, a to jak v kvalitě zobrazení barev a kontrastu, tak v energetické úspornosti,“ uvedl manažer Canonu pro Českou republiku a Slovensko Ladislav Paleček.
Japonské technologické impérium akvizicemi pokračuje v nastoleném trendu. Od roku 1995 přihlásil Canon v USA 17 000 patentů, což je druhé místo za IBM. Letos společnost plánuje investovat osm procent výnosů z globálního odbytu na výzkum a vývoj.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).