Menu Zavřít

Místo bankéřů inspektoři

14. 11. 2002
Autor: Euro.cz

Budovy z portfolia IPB

BRAND24

PRAHA (ČTK, men) – Rok prázdnou budovu v Liberci, která patřila IPB, získala Česká inspekce životního prostředí. Spolu s inspektory se do bývalé banky nastěhují pracovníci územního odboru ministerstva životního prostředí, báňského úřadu a Euroregionu Nisa. Nevyužitý zatím zůstal pouze bankovní trezor.
Budovu banky získala ČSOB při převzetí IPB. Dům ale zůstal prázdný, protože ČSOB své pobočky v Liberci sloučila. Moderní bankovní budova byla zkolaudována v roce 1994 a včetně pozemku stála přibližně 125 milionů korun. Dům od ČSOB v rámci převodu úvěrů převzala Česká konsolidační agentura a nabídla ji státním institucím.
Nabídku využila inspekce životního prostředí, protože byla nucena opustit pronajaté kanceláře v budově libereckého krajského úřadu. Ze stejných důvodů se do nových prostor přestěhovaly i ostatní organizace. Liberecký hejtman Pavel Pavlík tvrdí, že krajský úřad budou muset krajský úřad postupně uvolnit i další instituce. „Neměli bychom kam posadit nové úředníky,“ konstatuje Pavlík.
ČSOB převedla z bývalé IPB na Českou konsolidační agenturu celkem sedmnáct nemovitostí v účetní hodnotě přes jednu miliardu korun.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).