Menu Zavřít

Miliardy utratí u Brna

10. 10. 2007
Autor: Euro.cz

CTP Invest

BRAND24

Společnost CTP Invest zahájila výstavbu nového technologického parku CTPark Brno South. V tomto komplexu, jenž se bude rozkládat na dvou stech hektarech poblíž Šlapanic u Brna, by do konce roku 2013 mohlo nalézt práci až patnáct tisíc lidí. Celková investice CTP Investu má činit více než 600 milionů eur (16,5 miliardy korun). Státních pobídek společnost nevyužije.
Celkově zde bude vystavěno více než 700 tisíc metrů čtverečních určených pro kanceláře, lehkou průmyslovou výrobu, designová centra, výzkum, laboratoře, vývoj softwaru, elektrotechniku, biotechnologie, strojírenství či autoprůmysl. Objekty doplní zelené a vodní plochy, nákupní centrum, sportovní zařízení, restaurace i školka.
CTP Invest, který na projektu pracuje již od roku 2003, dosud na nákup půdy a přípravu lokality vynaložil patnáct milionů eur. O prostory v CTParku Brno South již projevilo zájem 28 společností. Prvním nájemcem se stane ČSAD Hodonín, která zahájí činnost svého moderního, na železnici napojeného logistického centra v první půli příštího roku.
CTP Invest je majitelem a provozovatelem sítě CTPark Network či kancelářských areálů Spielberk Office Centre v Brně a Axis Office Park v Ostravě a v Modřicích. Firemní investice v ČR již přesáhly částku miliardy eur.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).