Menu Zavřít

Miliardy do reflektorů

16. 3. 2006
Autor: Euro.cz

Automotive Lighting

BRAND24

PRAHA (zao) – Do jihlavského regionu míří velká investice. Automotive Lighting, přední světový výrobce osvětlení automobilů, hodlá výrazně rozšířit svou výrobu v pobočce v Pávově u Jihlavy. Investice ve výši téměř tří miliard korun by měla současnou produkci závodu navýšit až o čtyřicet procent. Díky rozvoji zaměstná Automotive Lighting v krátké budoucnosti necelé čtyři stovky nových pracovníků, z nichž většina bude obsluhovat výrobní linky.
Ti zbývající se budou podílet na vývoji nových technologií, který Automotive podporuje. „V současné době jednáme s vysokými školami, ve kterých si vychováváme budoucí pracovníky. Automotive má zájem hlavně o profese z oborů elektro, strojních a chemicko-technologických. Technologie plastů jsou pro nás důležité, spolupracujeme na nich se zlínskou univerzitou, která nám jako jediná v Česku dokáže nabídnout požadovanou úroveň práce. Zajímavé možnosti se rýsují i ve spolupráci s jihlavskou Vysokou školou polytechnickou,“ říká František Tlapák, mediální zástupce firmy.
V Automotive nyní pracuje sedmnáct set lidí, po dokončení investice by měl počet zaměstnanců překonat dva tisíce. „Jihlavsko je velmi silný region pro subdodavatele automobilek, hlavně díky strategické poloze a dobré dopravní obslužnosti. Je jich tu několik a o kvalitní zaměstnance začíná být pomalu nouze. Proto jednáme s krajem a snažíme se oblast zatraktivnit i pro mladé lidi, kteří by se sem mohli za prací přestěhovat,“ dodal Tlapák.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).