Menu Zavřít

Mickelsonův rok

16. 4. 2004
Autor: Euro.cz

Na první major titul čekal golfista dvanáct let

BRAND24

Hráč, který byl před několika lety horkým adeptem na sesazení Tigera Woodse z postu světové jedničky, prošel v loňském roce životní krizí. Na Tour Phil Mickelson nevyhrál jediný turnaj a propadl se až do druhé desítky světového žebříčku.
Pod Američanovým výpadkem byly podepsány vážné problémy v soukromí, během třetího porodu bojovala jeho manželka Amy i syn Evan o život. Vše nakonec dobře dopadlo a do nové sezony vkročil populární golfista tou správnou nohou. Zlepšil životosprávu, začal cvičit tae-kwon-do a shodil nadbytečná kila. Společně s Amy založil rovněž program finanční podpory sirotků po amerických vojácích (EURO 05/2004).
Specialista na krátkou hru Dave Pelz pomohl Mickelsonovi vrátit chybějící jistotu v okolí greenů a úspěch se dostavil hned na prvním turnaji. Z devíti letošních startů Phil Mickelson dvakrát vyhrál, celkem osmkrát se umístil v Top Ten a s necelými 3,5 milionu dolarů mu patří první místo v žebříčku výher. Ve světovém hodnocení se vyšplhal už na šestou příčku. Sportovní reportéři se shodují, že zatímco na první major titul čekal Mickelson dvanáct let, další vítězství mohou přijít okamžitě.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).